Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 161 (Jesus’ Second Prediction of His Death and Resurrection)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
3. Исус Министерство и пътуване (Матей 14:1 - 17:27)

р) Второ Исус "Прогнозиране на Неговата смърт и възкресение (Матей 17:22-27)


МАТЕЙ 17:22-23
22 Докато те бяха отседнали в Галилея, Исус им рече: "Човешкият Син е на път да бъде предаден в ръцете на мъже, 23 и ще Го убият, и на третия ден ще бъде възкресен." Те бяха изключително съжалявам.

Човешкият Син е въплътен Бог, трайната слава, пролетта на божествена сила, и слуга на всички човеци. Негово Светейшество съдии всички нас, както и поведението му е мярката ни в Деня на Страшния съд, защото животът му е точното тълкуване на десетте Божи заповеди. Исус е истински човек и истински Бог. Той не използва силата си за собствените си интереси. Тя е за това, че баща му му е дал цялата власт на небето и на земята истинско смирение.

Кротък Христос, че Той е Всемогъщия, не се въздържат от Себе си представи ръцете на злонамерени хора. Кротостта му е по-силна от насилието на управниците. Самият Той саcрифиcед за мнозина.

Това себеотрицание преодоля всички зли сили, които работят за унищожаването на Вселената. Чрез Неговата изкупителна смърт, той искаше да завърши нашето оправдание, освещение и защита. Той решително продължи напред в Ерусалим и пострада за името на тези, които го мразеха, обратно изкупуване на враговете Му за Неговото царство и да ги обичам до края.

Колко голямо е нашето изкупление чрез смъртта на Христос на кръста! Неговата любов разкрива нашия егоизъм и гордост, но благодатта на Агнето на Бог промени и ни очиства. Неговата жертва спасява душите на смет. По това време учениците на Исус не признава дълбочина и тайната на Неговото спасение, и твърде много скърби, когато Той им разказа за приближава Неговата смърт. Те не биха могли да си представим нужда от него и не го вярвам.

МОЛИТВА: O Светия прослави, защото се е родил Исус да умре на мястото на нас, за да понесе греховете на света, и да страдат в ръцете на неправедните. Благодарим Ти, защото Той е кротък. Той се ангажира да бащински Твоята воля. Ние спечелихме с Неговата смърт, живот, правда и святост, и получаване на духа на благословия чрез Неговата жертва. Помогнете ни не да скърбят за всяко събитие, което може да дойде при нас в нашия живот, нито да отрече, благословии и предпочита. Искаме да се придържат към вас с цялата си сила и страст, както и да се весели и да Му благодарим Ви благодаря и се радвам за плана за спасение на всички хора.

ВЪПРОС:

  1. Защо учениците скърби и да не благодарим на Исус, когато Той им казал за смъртта му?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:01 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)