Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 154 (Jesus First Prediction of His Death and Resurrection)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
3. Исус Министерство и пътуване (Матей 14:1 - 17:27)

м) Исус Първа Предвиждане на Неговата смърт и възкресение (Матей 16:21-28)


МАТЕЙ 16:26
26 Понеже какво ще се ползува човек, ако спечели целия свят, и губи живота си? Или какво ще даде човек в замяна на живота си?

Един астронавт се върна от Луната и иска Бог, защото докато си космически кораб, той признава, красотата и богатството на земята. Това не винаги е така. По природа хората са корумпирани и не признават Божието творение като призив към сърцата им. Всички те са нечестивите, защото те живеят без своя Създател. Астронавт намери отговорите си в Христа и станал свидетел на откупуване на Неговата сила.

Един милионер, който е живял в изолация умря. Установено е, че тя се използва за увиване на тялото си с вестници, защото тя е толкова стиснат, че няма да си купи дрехи за себе си. Богатството и успеха няма непременно да донесе щастие за нас.

Скъпи приятели, да не си признава, че никой човек не е с чисто сърце? Всички мъже са изключително замърсени? За каква полза е за вас, ако ви събера пари, да построи къща, и да получат почетни дипломи, докато остане грешник? Знаете ли, че душата ти е фалит? Въпреки болка и срам, ще го призная? Или все още мами сърцето си, като че ли са чисти и праведни? Какво правите с истинските си грехове? Знаете ли, че всеки малък грях е като микроб, който се размножава бързо и покварява душата си?

Не мислете, че вашата съвест е праведен и ясно. Ти вече не са чистите по сърце, и са загубили душата си. Вашият миналото е под микроскопа на Бог, който знае скрити тайни на душата - всяка нечистота, лъжа, и омраза, пълни мисъл се появява пред него. Така че не се заблуждавайте, но изповядваме греховете си пред Него, че може да откриете началото на нов живот. Включете от греха и да се обръщат към Бога, защото Той чака, за да ти поднови за царството на Неговата любов.

Кажем, че Исус "посочва, че ако се съберат всички добри дела на света, или да даде цялото си злато и сребро на бедните и нуждаещите се, все още няма да бъдат изкупени и ще умрете в греховете си. Спасението не се реализира чрез дела, дава милостиня или услуги, но от Единението на Христос само. Тя е единствената солидна основа за помирение ни към Бога. Никой човек не е свято и достоен да служи като жертвено заместител за нас, но Исус. Човекът не е в състояние да се изкупи от себе си, дори и ако той представя всички съкровища на света към Бога. Кръвта на Исус Христос е по-ценно от всичко, което присъстващите мъже. Той е нашият откуп, която е приета от Светия.

МОЛИТВА: прослави Отец, Син и Светия Дух, защото Вие ни освободи от илюзията за себе си за обратно изкупуване от старанието ни. Радваме се, защото само кръвта на Исус Христос ни очиства от всеки грях. Той ни е отново cонcилед на Отца, и квалифицирани да станем Негови деца по благодат. Помогнете ни да направим нашите приятели да разберат, че всички техни произведения са нищожни, и че те нямат надежда, освен чрез вяра в Исус Христос и Го разпнат и възкръснал от мъртвите. Нека те да изпитат новото жилище на живот в тях с божествената любов, и за щастие те не могат да живеят с радост и мир.

ВЪПРОС:

  1. Защо нашите добри дела не могат да ни изкупи?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:46 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)