Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Norwegian":
Home -- Norwegian -- The Ten Commandments -- 08 Sixth Commandment: Do Not Murder
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- Baoule? -- Bengali -- Bulgarian -- Cebuano -- Chinese -- English -- Farsi? -- Finnish? -- French -- German -- Gujarati -- Hebrew -- Hindi -- Hungarian? -- Indonesian -- Kiswahili -- Malayalam? -- NORWEGIAN -- Polish -- Russian -- Serbian -- Spanish -- Tamil -- Turkish -- Twi -- Ukrainian? -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

DE TI BUD - Guds beskyttende mur Som holder mann fra å falle

08 - Sjette Bud: Ikke drap2 MOSEBOK 20:13
"Du skal ikke drepe."


08.1 - Utrolig enkelt ennå

Den første mannen født av en kvinne og elsket av sin far var morderen sin bror. Bibelen avslører denne lumske kriminalitet og dypt rotfestet korrupsjon av det menneskelige hjertet. Alle mennesker bærer i seg de arvelige egenskapene til en morder. Siden Adam, har mannen levd atskilt fra Gud som en komplett egoist ledet av hans egne ønsker og håp. Han mener ubevisst at han er navet og standard for andre. Hvis noen ser ut til å være sterkere, klokere og mer gudfryktig eller vakrere, misunner han ham og hater ham. Hver enkelt ønsker å være en halvgud å bli beundret og tilbedt av andre. Men stolthet og selvrettferdighet er destruktive egenskaper.

Jesus kaller djevelen "en morder fra begynnelsen", for han fjernet fra sin opprinnelige fellesskap med Gud. Siden den gang har død kontrollert menneskeheten, "For den lønn som synden gir, er døden." Men Gud har gitt en måte for oss å vende tilbake til ham i kraft av sin kjærlighet og rettferdighet. Alle som tar seg av muligheten til å bli frelst, fornyet i hans sinn og å motta Guds som fokus for sitt liv får evig liv i dag. Dette vil gi mål og mening til livet.

Man har mange motiver og årsaker til drap. Jesus avslører at drap er den første av alle onde tanker som kommer ut av menns hjerter (Matteus 15:19). Men i hans hellighet Gud imot menneskets ondskap og forbød ham å utføre sine mål når han befalte, "Du skal ikke drepe." Derfor er alle typer drap, selv selvmord, er mot Guds vilje og betraktes som intet mindre enn åpent opprør mot Gud selv. Videre, hvis noen behandler andre dårlig, ikke omsorg hvis de går sulten og ikke advare dem mot forestående farer, faller han også under kategorien morder. Hvis noen sår en person, setter gift i maten hans eller oppfordrer noen andre til å drepe ham, vil han sitte med alle mordere på en benk med evig dom. Selv om noen skader en annen og dermed forkorter livet, han er også en morder i henhold til Bibelen (Romerne 13:1-18). Gud holder oss ansvarlig for våre medmennesker, slik at vi ikke kan unngå og si som Kain sa: «Er jeg min brors vokter?"


08.2 - Straff og hevn

Dødsdommen i Det gamle testamente ble utgitt som en de-terrent og en oppfyllelse av rettferdighet mot alle morder og leiemorder (Exodus 21:12,14,18). De fleste så levde i stammer som leverte en slags livsforsikring. Frykten for å bli involvert i en blodig tribal feide er et middel for beskyttelse for den enkelte. Loven "øye for øye og tann for tann" bestemmer hvilken type straff i forhold til mengden av skade. Men straffen ville bli mangedoblet i tilfelle med å drepe sjefen for stammen. Lamek krevde 77 personer bli drept for å ha drept ham (Genesis 4:23-24). Noen stammer fortsatt praktiserer dette i tilfelle av drap av noen av deres ledere.

I semittiske kulturer drap er en utilgivelig forbrytelse, og det kan ikke sones med unntak av Shedding av en manns blod. Tilgivende ville være urettferdig. Folk dra nytte av skyldfølelse av andre. Hatet av en fiende ville bli bevart fra generasjon til generasjon, selv om hele nasjoner er involvert. Slik tenkning har blitt fremmed for den kristne, enten i øst eller vest. Vi har en annen kultur siden Kristus utgytt sitt blod for å ta bort skyld hver morder.

Morderen fortsatt elendig for han er tynget av skyld hans. Åndene til dem han drepte vil jage ham i hans tanker eller drømmer. En natt en snikskytter i andre verdenskrig så hodeskaller dem han hadde skutt rullende mot ham og deres tomme øyne stirret på ham. Hvis en morder går hjem til sin muslimske landsbyen, selv etter en generasjon, må han regne med å bli drept av den voksne sønnen til den han myrdet. Murder betaler ikke. Men det er ikke nok til å skremme eller true folk for å stoppe drap. Alle onde tanker må fjernes fra menneskenes hjerter og erstattes med nye tanker. Jesus visste fullbyrdet menneskets hjerte, og med dette indirekte han dømt alle til døden da han sa: "Ingen er god uten én, det er Gud» (Matteus 19:17, Markus 10:18, Lukas 18:19) . Men på samme tid bar han vår skyld som mordere og sette hans søte Ånd i våre hjerter, som kan fornye vårt sinn og fjerne tanker drap. Jesus gir oss et nytt hjerte og en oppreist ånd, og gjør troende ut av oss, som kan adlyde hans bud og elske våre fiender.


08.3 - En kristen perspektiv på Drepe og forsoning

I sin Bergprekenen Jesus lærer oss at det å drepe kroppen er ikke den eneste forbrytelse, men bakvaskelse er også ansett for å være åndelig mord. Den har en langsiktig effekt som gift. Enhver form for bakvaskelse, hatske løgner, bevisste trusler, bitter strid, tilsiktet banning, tillitsbrudd eller hån er åndelig dødelig. De gift første hjertet av den som snakker disse ordene, så de forgifte sinnet av én tiltalt. Jesus sa, "Den som blir sint på sin bror uten grunn, skal være skyldig for dommen. Og den som sier til sin bror," Raka! "Skal være i fare for rådet. Men den som sier:" Du dåre! "Skal stå i fare for helvetes ild "(Matt. 5:22). Gjennom denne uttalelsen Jesus erklærte oss alle å være skyldig og dømt oss som onde godhjertede mennesker med en morderisk ånd, som fortjener helvete.

Vi skulle omvende seg og erkjenne at vi alle har morderiske tanker i våre hjerter. Sinne, misunnelse, utholdenhet i hatsk eventuell uenighet, en hevngjerrig ånd, grusomhet og brutalitet er følelser og handlinger som assail ikke bare voksne, men også barn. Ikke rart Johannes sier: «Den som hater sin bror, er en morder" (1 Joh 3:15). Vi må undersøke oss selv ærlig og se om vi har noen hatefulle følelser mot personen og be Gud om å overvinne vår hat helt. Ellers disse dårlige tanker kan slå rot i våre hjerter og demoralisere oss. Jesus forventer alle som resiterer Herrens bønn til å tilgi alle helt like Gud har tilgitt alle våre synder. Gud forventer at vi skal tilgi. Vår vilje til å tilgi vil hjelpe oss erobre og vår beslutning om å tilgi vil overvinne vårt ønske om å rive våre fiender. Du kan avtale å tilgi din fiende, men du fortsatt ikke kan glemme sin forbrytelse. Vær forsiktig! I dette tilfellet er vi ber Gud om å tilgi våre synder, men for ikke å glemme våre synder. Eller vi kan si: "Jeg er villig til å tilgi min venn synder og glemme hans forbrytelse mot meg, men jeg vil aldri se ham igjen!" Vil du komme til Gud, men aldri møte ham eller se ham i det hele tatt? Vil du at Ham skal behandle deg på samme måte som du behandler din fiende?

Jesus forlot oss bare én måte å oppnå fred, som han sa, "Elsk deres fiender. Velsign dem som forbanner deg. Gjør godt mot dem som hater dere at dere kan være barn av deres Far i himmelen» (Matteus 5:44-45 ). Vi kan ikke overvinne vår hat unntatt i kraft av guddommelig kjærlighet til stede i de fortvilte troende. Derfor advarer Jesus utvetydig oss: "Hvis du ikke tilgir menneskene deres overtredelser, da skal heller ikke deres Far tilgi det dere har forbrutt» (Matteus 6:15).

Hvorfor kan kristne tilgi sine fiender alle sine overtredelser når alle syndere skal straffes? Vil ikke denne urettferdigheten roper til himmelen? Det er sant! Gud kan ikke la noen synd ustraffet, slik det står skrevet: «Uten blodsutgytelse er det ingen tilgivelse for synder." Av denne grunn Jesus bar våre synder og gjennomført straffen på våre vegne. Guds Ord sier: "Men han ble såret for våre overtredelser, Han er knust for våre misgjerninger; straffen for vår fred var på Ham, og ved Hans sår har vi fått legedom" (Jes 53:5). Jesus, Guds Sønn, bar våre personlige synder og syndene til alle spottere og mordere. Det er derfor vi har privilegiet å tilgi alles synder uten unntak. Vi har ikke lenger har rett eller plikt til å søke rettferdighet med gjengjeldelse. I sin lidelse og stedfortredende død Jesus oppfylte alle krav til guddommelig rettferdighet. Han er vår fred. Alle som fortsatt kjemper for sine rettigheter og søker rettferdighet for seg selv fordømmer seg selv. Kjærlighet alene er oppfyllelsen av loven. Bor borte fra kjærlighet betyr å dom igjen. Jesus skaper alene et nytt sinn og en ny vilje i Hans tilhengere og hjelper dem til å tilgi som Gud tilgir.


08.4 - Religionen til Sverd

Alle som ser nåde tilgivelse Jesus gav vil bli sjokkert over å se Islam dikterer at folk søker blodig hevn. Hellig krig med bevisst drap er en guddommelig islamsk orden. Islam tillater drap på grunn av religion og gjør det til en plikt for en muslim. Muhammad skrev i Koranen: «Ta dem og drepe dem der dere finner dem," og "velg ingen venn eller hjelper blant dem" (Suras al-Nisa 4:89,91 eller al-Baqara 2:191). Kristi Ånd snakker ikke gjennom disse ordene, men ånden av "morder fra begynnelsen".

Muhammad drepte sine egne fiender, den ene etter den andre, og personlig ble 27 angrep. Faktisk, la han en massegrav graves for jødene i Medina som han anklaget for landssvik under slaget Khandaq.

Siden slaget ved Badr, er alle muslimer som dreper sine fiender i hellig krig rettferdiggjøres av Muhammeds ord, "Du har ikke drepe dem, men Allah drepte dem. Du ikke skyte når du skjøt, men Allah shot" (Sura al- Anfal 8:17). Moderate muslimer ikke godkjenne en slik tolkning av vers, men religiøse terrorister bruker det til å rettferdiggjøre seg selv før domstolene. Muhammeds åpenbaring gitt en begrunnelse for hver drapet under hellig krig. Mer enn dette, hvem dør i en islamsk krig mot vantro går rett til paradis, hvor ubeskrivelig, sanselige nytelser venter ham. På den annen side er en muslim ikke lov til å drepe en annen muslim bevisst fordi slike drap er en utilgivelig synd i henhold til islamsk lov. Men avgudsdyrkere og alle ikke-muslimer ikke gis noen beskyttelse. Drepe Animister anses å være en god gjerning som bringer morderen himmelske belønninger.

I islamsk lov finner vi et konsept for rettferdighet svært fremmed for oss. Den høye prisen på blod ble spilt, al-dyia, kan erstatte gjengjeldelse. Men selv i trafikkulykker og bil krasjer, loven om øye for øye, tar en tann for en tann effekt, legitimt eller illegitimt, i land som praksis islamsk lov. Det er sjelden kompromiss mulig, for islamsk rettferdighet krever sin egen form for soning, noe som krever at sannhet og rettferdighet vil bli praktisert uten nåde. Muslimer har ikke en erstatning eller et Guds Lam som etablerte en evig forløsning. De vet ikke Guds nåde som har overvunnet kravene til sannheten. Så de må utføre loven uten nåde.


08.5 - Den Bergprekenen Tellere Jihad

Livet i Det gamle testamente var basert på rettferdighet. Moseloven dekket alle aspekter av livet, ikke bare sivile lover, men også religiøse systemer. Dermed religiøs autoritet av staten var nødvendig for å håndheve betale straffen for overtredelse mot loven. Religiøs krig er et uunngåelig resultat av Det gamle testamente og islamsk forståelse av lov og regjering. Men helt siden Jesus Kristus forkynnes at alle skal elske sine fiender, og sette dette inn i handlingen, er alle religiøse kriger mistet sin guddommelige legitimitet. Korstogene var en synd og et skritt bakover i forbindelse religion til politiske myndighet. Jesus sendte ikke hans apostler ut i verden for å forkynne evangeliet bevæpnet med sverd. Tvert imot, sa han til Peter: «Stikk sverdet ditt på plass, for alle som griper til sverd, skal falle for sverd" (Matteus 26:52). Jesus villig gikk til korset og døde, rettferdige om han var, og nektet å ødelegge sine fiender med en rekke av engler. Kristi Ånd er i total motsetning til ånden av Muhammed. Jesus forkynte i sin preken på fjellet, "Dere har hørt det er sagt: 'Øye for øye og tann for tann.' Men jeg sier dere ikke å motstå en ond person. Men den slår deg på høyre kinn, så vend det andre til ham også'' (Matteus 5:38,39). Dermed Jesus overvant den gamle måten, som hevdet retten til selvforsvar. Den kroppslige svakhet av Kristus i hans korsfestelse og hans åndelige kraft av kjærlighet, var tro og håp er den eneste måten å erobre djevelen, og for å oppfylle hele kravene i Guds lov.

En kristen står overfor et avgjørende spørsmål: Hva bør jeg gjøre hvis jeg er innkalt til militærtjeneste og nødvendig for å bruke moderne våpen og kanskje senere kjempe i en krig? Hva betyr det for en troende statsborger i en stor nasjon eller et medlem av en kristen minoritet i et ikke-kristent land? I ulike stadier av historien forskjellige troende hadde ulike svar på dette vanskelige spørsmålet. Noen brødrene var klar til å bli kastet i fengsel for sine fredelige intensjoner og dø som martyrer for Kristi skyld. Andre ønsket å være lydig mot den myndighet plassert over dem av Gud. De betraktet loven mot drapet å være en individuell sak som bare gjelder for deres personlige liv. De hevdet at de ikke hater noen, men de var villige til å forsvare sitt land. De prøvde hardt å elske sine fiender og å være trofast mot sine regjeringer på samme tid. De betraktet det kommende Guds rike som en evig åndelig rike, men erkjente de nåværende denne verdens riker som en uunnværlig nødvendighet. Alle som finner problemer med dette spørsmålet vil søke veiledning av Gud inntrengende. Han vil få det rette svaret. Men en slik troende må være på hans eller hennes vakt mot å sette ned de som gjorde det motsatte beslutning. Ansvar for land og hjem er like mye en befaling fra Gud som kjærlig ens fiender.


08.6 - Moderne Mordere

Den Bergprekenen, som inneholder en beskrivelse av kongeriket under den nye pakt, kan bare settes inn i handlingen på det personlige plan. Det virker som om det ennå ikke er tid til å bruke den politisk. Når noen viser voldsomt til å slutte fred, det viser at han har misforstått Bergprekenen, akkurat som de som, av falske humanitære motiver, support verdensomspennende abort. Dette er den mest kjempestor kriminalitet noensinne begått i historien. Millioner av levende embryoer blir drept i mors liv. Mange mødre og fedre bærer stikket av drapet på samvittigheten. Vi lever i en generasjon av mordere og vi er uvitende del av den generasjonen.

Titusener av mennesker er involvert i trafikkulykker, ikke tilfeldigvis eller på grunn av moderne teknologi, men på grunn av drukkenskap, kjøring over fartsgrensen eller tretthet. Hvis vi ønsker å holde det sjette bud vi bør vurdere trafikkulykker å være drap og vedvarende arbeide for å endre måten vi kjører våre biler. Vi må kjøre våre biler i ydmyk selvkontroll, søker Guds beskyttelse og ber ham om tålmodighet.

Vi lever i en tid med miljøforurensning, når luft, vann og matvarer er forgiftet. Kanskje plagene i Gud kan bli redusert hvis vi verne vår omgivelsene og løfte våre øyne opp til Gud, ber ham hvordan å leve rett. Denne måten kan vi bevare vår verden og forsøker ikke å ødelegge det selv.

Over-spising er en skjult form for selvmord at tusenvis av mennesker i våre luksuriøse samfunn nyte og drepte seg selv etter hvert. Andre bort i seksuelle overgrep og ødelegge deres kropp, sjel og ånd. Den som er sjalu eller egoistisk lider av depresjon og ensomhet, noe som forkorter livet hans. Også, overarbeid, rastløshet og selvtillit overgrep er selvdestruktiv. Uregelmessig sove og slurvet levende er synder mot ens egen kropp fordi vi tilhører Gud, ikke for oss selv.

Jesus lærte oss selvfornektelse ikke selvrealisering da han sa: «For den som vil berge sitt liv, skal miste det, og den som mister sitt liv for min skyld, skal finne det» (Matteus 16:25). Paul understreker, "Guds rike er ikke mat og drikke, men i rettferdighet og fred og glede i Den Hellige Ånd" (Rom. 14:17). Regelmessig åndelig liv produserer regelmessig fysisk liv og er ledsaget av fred i hjerte og sinn.

Det sjette bud forbyr alle typer drap og en-courages oss samtidig til å fortsette å gjøre gjerninger av kjærlighet. Den prøver å vekke sympati i oss for de som bor i elendighet. Vi bør ikke passere en trengende person som om vi ikke fikk se ham, men ta tid for ham og hjelpe ham så mye som mulig. Jesus, den inkarnerte Guds kjærlighet, viste oss hvordan du bruker dette budet praktisk. Hans Ånd vil lede oss hvis vi ber ham om visdom. Det er Jesus som kan slå mordere til barn av hans kjærlighet og hjelper dem til å redde tapt for deres åndelige helbredelse, også. Dette vil skje når vi peke dem til lege av alle leger, Jesus, som fornyer dem og helliggjør dem fra innsiden og forvandler den morderiske sjel i dem i en servering og kjærlig ett.

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on March 12, 2014, at 08:10 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)