Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 203 (The Fire Storm from Heaven)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 7 - ДА, АЗ СЪМ ОЧАКВАЙТЕ СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 19:11 - 22:21)
ЧАСТ 7.3 - НА ПРАВИЛО "МИЛЕНИУМ" (ОТКРОВЕНИЕ 20:1-10)

5. На пожар буря от небето (Откровение 20:9б-10)


ОТКРОВЕНИЕ 20:9б-10
9б … пожар слиза от небето от Бога, и ги изкълваха. 10 На дявола, биват измамени им бе хвърлен в огненото езеро и сяра, когато на звяра и на фалшиви пророк са също така. Те ще бъдат неспокоен човек през деня и нощта завинаги и когато и да било.

Когато Илия застана пред Бог, Господ, и се молеше (1 Царе 17:1) огън от небето падна и консумирани мокра всеизгаряне на Кармел (1 Царе 18 и 19, виж също Левит 9:24). Също така, когато цар Охозия искаше да се възползват от Илия, огън падна от небето и се консумират последователно две специализирани звена на Охозия, които са били изпратени срещу пророк (2 Царе 1:9-14). Но когато Клозет и Джеймс, ученици на Исус, се ядоса самаряни заради отказано гостоприемство и затова попитах Господа, дали те трябва да направят, за да падне огън от небето, той забранил да мислят по такъв начин (Лука 9:54 – 55).

За същия Клозет бе показан във видението си, как безчетен великата армия на Сатана, дори преди да са пристигнали в лагера на светиите, са били консумирани в един момент от пожар буря от небето.

Още в първия Петдесетница при на чакащите и се моли апостолите силен вятър се спусна от небето огнен пламък, от които са били освободени, че постоянната като езици на всеки един от тях. Този огън от небето, обаче, не е унищожаване на решение, а оборудването служение, което съживи и надарен на чакащите и се моли учениците със силата на Бога (Деяния 1:8; 2:1-4).

Днес ние знаем за унищожителни оръжия за масово унищожение, като водород и неутронна бомба (Захария 14:12). Откровение говори за метеоритни дъждове, които се оказват много по-катастрофален ефект от съвременните оръжия за мъже (Откровение 6:13). Най-мощната сила, обаче, е на Господа, нашия Бог, себе си, защото той е огън, който пояжда (Второзаконие 4:24, 9:3; Евреи 12:28-29). Светия Всемогъщият е ревнив Бог. Безбройните великата армия на Сатана ще бъдат изгорени от вида му и унищожени в миг на око. В един момент на уплаха и ужас вдъхновяваща призрак изчезна. Молитва съвместно и на светиите имат голяма сила (Яков 5:16).

На последно преценка на Христос на Сатана: Дяволът, който е отговорен за тази глобална катастрофа, няма да бъдат изгорени заедно с армията си, но снемани отново. Неговата мощност е изчезнал. Той се превръща в "нищожество". Измами и обещанията му да се окаже лъжа, нищо от лъжите. Той не е в състояние да предложи нищо повече. Той е напълно лишен от властта си.

Враг на Бога и на света и на църквата е хвърлен в морето огъня на ада. Там, Антихрист, синът му и неговата лъжепророка са чакали тъй като хиляда години хулеха и концентрирана омраза за древния дракон. Нечисти и зли троица ще се окажете заедно в унищожаване.

Книгата на Откровение подчертава, че тези три ще бъдат мъчени непрекъснато ден и нощ, дори и по това време, когато няма да има ден и нощ вече. Ние не знаем за вида на това мъчение. Има ли угризения на съвестта, закъсняло разкаяние, омраза срещу Бога, или те тормозят един друг с горчив обвинява или адски удара? Книгата на Откровение не чете като Корана, че груби ангели топлина, по дяволите, и че Аллах се измъчва невярващите (сура Ал-Имран 3:56). Това е само заяви, че тяхното мъчение ще продължи до вечни векове.

Съвети на Христос около ада: Исус се спря неохотно на ада и не искат тази хората да повярват в него поради на пъкъла, на любовта и вярата в него. Въпреки това, от съображения за действителността и истината на Божия Син трябваше да представи понякога на "гибел") на вечен унищожаване. Така че благовестието на Матю гласи, както следва:

  • Ада като място на плач и скърцане със зъби: Матей 8:12; 13:42.50, 22:13, 24:51, 25:30.
  • Ада като място на тъмнината, в резултат от далеч и раз-важна от Бога: Матей 08:12; 22:13; 25:30; 27:45-46.
  • Никога ада като място, където никога червея умира (Марк 9:48) и огънят спира изгаряне: Матей 3:10-12; 5:22.29-30, 7:19, 13:30.40-42.49-50 18:8-9; 25:41; виж също Исая 66:24.

Исус описва подробно как богат човек, страдал в ада, и подчерта, че неговата забавено покаяние и намерения да евангелизират са безполезни (Лука 16:19-31). На вечната болка на ада Книгата на Откровение отчети, които ясно и многократно (Откровение 14:10-11; 20:10.14-15 21:8 и други стихове). Кой ще противоречат на този разкри истината или да го пренапише?

В различните религии има, които свидетелстват, че любовта на Бог надвишава неговата преценка. Това е вярно до известна степен, защото Бог предлага единствения си син, така че да се съчетава всички грешници със себе си (Клозет 3:16; 2 Коринтяни 5:20-21). Който отхвърля това постигнато помирение или се бори срещу него или хули, ще се осъдят. Сам чрез благодатта на Бога Павел беше запазена въпреки плячкосването Антихристиянска (Деяния 8:3; 9:1; 22:3-16; 26:9-18 и други стихове), но той не се е борил против Господа от нечестието, но в слепота той беше ревностен за Божията чест.

Исляма с парализиращо фатализъм, подобно на католическата църква, разработена доктрината за чистилището. Според това, "всички" мюсюлмани ще отидат в ада, но ще бъде спасен от него след неопределен период от време в съответствие с техните "добри" произведения! Това е трябвало да бъде неизбежна предопределеност, на която е било подадено Самият Аллах (сура Мариам 19:71-72)!

В Ирак и Сирия стотици хиляди язиди се покланят на дявола. Те се надяват, че Аллах ще бъде милостив и спести Сатана от ада в края на неговата преценка. Ето защо те умишлено да се предаде на Сатана, така че да бъдат спасени преди всичко заедно с него "в края". Са немислими вдъхновения сатанински и лъжи!

Ние, обаче, искам да носи свидетелство за реалността на ада в нашите църкви и разговори с цялата сериозност и направлявана от духа покаяние и да се подчинят на Божия съд и правда.

Защото ние всички трябва да се яви пред Христовото съдилище, за да получи всеки нещата в тялото му, Според че той е направил, било то добро или лошо. (2 Коринтяни 5:10)

МОЛИТВА: Светия Бога, вие огън, който пояжда на онези, които отхвърлят Христос за обратно изкупуване и се смеете по него и му се противопоставят. Можем да се запитаме под закрилата на Христос на кръв, може да не консумира нас като че консумира сатана и неговите ангели с бесът-притежавано. Ние искане гратисен период за онези, които се покаят искрено вярвам в нашето спасение. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Ето защо ще светиите получи победата? Какви са техните оръжие?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on June 28, 2013, at 10:44 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)