Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 171 (The End of the Harlot)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 6 - ВАВИЛОН НА БЛУДНИЦА И НА ПОКЛОНЕНИЕ НА БОГА (ОТКРОВЕНИЕ 17:1 - 19:10)
ЧАСТ 6.1 - СЪДБАТА НА БОГА НА БЛУДНИЦА ВАВИЛОН (ОТКРОВЕНИЕ 17:1 - 18:24)

5. На края на блудница на Вавилон (Откровение 17:15-18)


ОТКРОВЕНИЕ 17:15-18
15 Той ми каза: "води, които сте видели, когато мъжка проститутка седи, са народите, множествата, нации, и на всички езици. 16 И десетте рога, които сте видели, те и звяра ще намразят мъжка проститутка, И ще я направят пуста и ще я направят гол, и ще ядете месата й, и ще нея ще изгорят в огън. 17 Защото Бог е поставил в сърцата си да направи това, което той е в съзнание, и да бъдат на един ум, И да дадат кралство на звяра, докато думите на Бога следва да бъдат изпълнени. 18 Жената, която сте видели е на големия град, който какво мислят членовете над земните царе."

Тълкуване на визията на клозет в пустинята (Откровение 17:3-6) обхваща различни периоди от време. При първото клозет говори за неизбежна края на звяра със седем глави (Откровение 17:7-11 Изглед Отзад). След това той е обявен за победа на агнешко месо на Бога над десет царете, които са съединени с Антихрист (Откровение 17:12-14). И накрая, на пратеник от небето разкри блудница на Вавилон ужасната края (Откровение 17:15-18).

Седем глави на звяра от морето, които символизират на антихрист владетели появяващи се на различни периоди от време, са били "притежавани" от блудница на Вавилон. Заедно с на звяра, те са били кабел от нейната оферта ръка.

За "десет рога", и по сходен начин, за "глави", всички представляващи царе, се оказа, че жена на първия не е пряко зависимо от звяр. Този десетчленната съюз разглежда й критично. На десет царе не са подготвени да представят себе си на мвр и психологически въздействие на този религиозни съветник. Вместо това те завист й поради на нейната световни влияние. Вероятно те са започнали да анализира машинации на жена, и е видял чрез желанието й за самостоятелно обогатяване. Те са причинени на очите си на звяра от морето да бъдат отворени за юие на действителните цели на неговия водач, който бе да се възползват всички мощност за себе си.

На блудница влияе върху народите, народи, езици (v 15): Ангелът е обявен за Клозет, че "води", на която блудница сб не само обхваща икономическите връзки и политически интриги в някои места на земята. Те са и предвиждащи на разширяването на нейното влияние и власт във всички 1874 известни групи хора, във всички 193 държави и 6528 езици. (Откровение 17:15)

Колкото и да е странно, в този стих, за разлика от други места в откровение, където са изброени държави и народи, (Откровение 5:9; 7:9; 10:11; 11:9; 13:7, 14:6), дванадесетте " три "на Израел не са споменати. Там е просто споменаване на "народа", като се позовава на по-малки групи от хора в Израел. Са дванадесетте племена, да се превърне в блудница на Вавилон, да лъжете всички народи, вярвайки, че само в силата на парите и на Закона на Мойсей, но не и в Евангелието на Христос? Евреите, които са останали зад във Вавилон са отворени за принципите и правомощията на Вавилонската култура. Бабел е трябвало да представлява "Врата към Бога", но е вратичка на Сатана. От този момент вече няма само Тората били научени в повечето синагоги, но също така и Талмуда и Мишна намерите там начин в интерпретации. След изгнание юдаизма, от помрачавания на оригиналния Словото на Бог, да станат Измамник на народите, отхвърляне на Исус, Словото на Бог, въплътен?

По същия начин, католици и православни не само разпространяват закона и Евангелието, но и учението на църковните отци. От векове свещеници и монахини забрани техния верен църквата да четат Библията индивидуално. Мъди течения на народното благочестие, обожествяване на Мария и строги закони за църковни всичко това послужи да отреже членовете на тези църкви от истинското слово на Бога. Еврейския народ, заразени от Талмуда, християните са притежавали с обожание на Мария, и протестантството, замърсени с рационализъм и хуманизма има отрицателно въздействие върху хората си и да ги задържи, волно или неволно, от чистото евангелие.

Със своите принудени изповеди и заплахи на отлъчване и драстично наказание, католическата църква се опитвали в продължение на векове да се подчини и да властва над императори и крале, преподаватели и учители. Император Фридрих I Барбароса, трябваше да се хвърли на пода пред папа Александър III (1159-1181), след като армията на папата беше поразил военна сила на Фридрих I от Венеция. Когато унижените император, лежи на земята, поиска опрощение от папата, той сложи крака си на врата му. На следващия ден императорът трябваше да целуват краката на папата.

МОЛИТВА: Баща ни в небето, благодарим ви поради ви разрешава на апостол Павел и реформатор Мартин Лутер, в Христа е името, които ще ни ръководят на Христовото благовестие, нашите оригиналния източник. Нито свещеници, Нито други пастири, нито учители установи нашите спасение, или простят На нас ни опрощава греховете ако ние ги е признал пред тях, но само силна думата спестява, удобства и изграждане на американски в перспективи сочат на вашия гратисен период. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Как са били по-голямата част от юдеите и някои от християни е възпрепятстван да прониква дълбоко в оригинал, чист Божието слово?
  2. Какво духовен съкровища не на ефективно, хол Божието слово доведе до нас?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on June 28, 2013, at 08:58 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)