Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 107 (The Mystery of God in the Words of Jesus)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 4 - Да дойде Твоето царство (ОТКРОВЕНИЕ 10:1 - 12:17)
ЧАСТ 4.3 - ДОПЛАЩАНЕ: ТАЙНАТА НА БОГ В НЕГОВОТО ЗАВЪРШВАНЕ ВРЪЗКАТА НА ЦАРСТВОТО НА БОГА КЪМ ЦЪРКВАТА НА ИСУС ХРИСТОС

2. Разгръщането на Мистерията на Бога в думите на Исус Що се отнася до Кралство на Своя Отец


Който чете евангелията внимателно ще чуете Исус говори около 100 пъти на "небесното царство", "царството на Своя Отец", или просто на "царство". Христос дойде като бог цар, да влезе във владение на царството на Отца Си.

Малко разберат тайните на небесното царство: Исус знаеше, че не всички мъже могат да разберат това, което Той им казва. Някои от тях, обаче, рано или късно, признава реалността на царството на Бога и царя му. За тези последователи Исус разкри с цялата яснота: "е за вас да знаете тайните на небесното царство, а на тях не е дадено" (Матей 13:11, Марк 4: 11, Лука 8:10 и т.н.).

Но блажени са очите си, защото виждат, и ушите ви, защото чуват, Истина, истина ви казвам, че мнозина пророци и праведници са желали да видят това, което вие виждате, и не го видя, и да чуят това, което чуете, и не чува (Матей 13:16-17, Лука 10:23-24 и т.н.).

Защо е това, че учениците на Исус разбира Неговите откровения, докато по голямата част от хората му не може да го разбере? Какво беше за Своите последователи, че ги отличава от тълпата на останалите слушатели?

Дванадесетте апостоли на Исус Христос и във вътрешния кръг на Неговите последователи дойдат на покаяние чрез Йоан Кръстител, признава греха си пред Бога, и като знак на тяхното прочистване бил кръстен в река Йордан Те се бояха от Бога и Неговата присъда. , Че не вярват в собствената си правота, чест и доброта, но се предаде на милостта на техния съдия. Сърцата и умовете им са били разорани. Исус трябваше само да посее доброто семе на Евангелието в тях да се правят нови мъже от тях.

Познаване на тайната на Исус Христос и на вярващите приемане на Неговата истина винаги идва по благодат. Никой не може да каже, че Исус е Господ, освен чрез Святия Дух (1 Коринтяни 12:3). Този Дух вика в нас: "Авва, Отче!" И свидетелства с нашия дух, че ние сме деца на Бога (Римляни 8:9-10, 14-16). Който иска да разбере тайните на Божието царство, трябва сериозно да попитам за дара на Светия Дух, точно както Исус е заповядал (Лука 11:9-13).

Никой не може да разбере Божието царство със собствения си интелект или логика, освен с молитва чете думите на Евангелието и да им се доверява със сърце на благодарност. Исус казва ясно: "Който не получи Божието царство като малко дете, ще няма да влезе" (Лука 18:17).

Никодим, представител на Висшия съвет (Синедриона), Господ направи съвсем ясно: "Ако не се роди някой отново, не може да види Божието царство" (Йоан 3:3).'''

Йохан Албрехт Bengel пише за това в работата си на проза: "духовно раждане идва чрез вяра в Сина на Бога (1 Йоан 5:1). Не приемайте работата на вярата твърде лекомислено, то е раждане от по горе. Не приемайте второто раждане е твърде трудно, тя съществува чрез вяра!"

Без подновяване на нашите умове и без духовно просвещение на нашите сърца, ние ще прочете текста на Библията, но не ги разбирам. Мартин Лутер ни насърчава чрез своето обяснение на третата статия на вярата: Святият Дух ни е призовал чрез благовестието, ни просвети с Неговите дарове, осветени и да ни уважава полагащото вяра, точно както той нарича, се събраха и уважава всички на християнството на земята, в рамките на единния полагащото вяра!

Който иска да се признае тайната на Бога, ще трябва да погребе еретична вярата в модерен рационализъм и доверието му в всепроникваща сила на науката. Той ще трябва да се отворите към откровението на Бог в Библията.

Царството на Бога е вечен: В 20 стихове от Стария Завет, които свидетелстват за царството на Бога, един израз, който ги свързва заедно е: Божието царство е вечно. Божието царство няма край, тя да се съобразява от вечността до вечността. Той не може да бъде унищожен, и никога не престава да съществува. Самия Бог гарантира вечен Несна Неговото царство. Така Давид се зарадва: Твоето царство е вечно царство, и владичеството ти трае през всички поколения (Псалм 145:13).

Даниел обобщени нощно виждане същия вечен мода на вярата (Даниил 7:27). Цар Навуходоносор, след възстановяването му от лудостта, призна тази формула на вярата (Даниил 4:34). Дори и на персийския император Дарий, потвърди тази духовна действителност, когато той става свидетел как Даниил биде въведен от бърлогата на лъва жив (Даниил 6:26).

Изхождайки от вечната природа на Божието царство, следва, че той не е бил създаден, и той не е имал начало. Това е духовното царство, както Светия Дух никога няма да остарее, и никога няма да отмине. Като безсмъртен, Царството Божие, той е пълен с живот, сила и светлина. Е вечен, защото няма грях, нечистота или недостатък съществува в слава на Бога. Това е свят, като Бог е свят. Ако не, то ще отмине (Римляни 6:23). Небесното царство притежава божествена природа. Той не е създаден, но излезе от Бога.

Царство на триединния Бог е пълен с любов и истина. Това поз sesses не арогантност, но умишлено представяне, кротост и смелост да служат (Матей 11:29; 20:28; Римляни 5:5; 1 Йоан 4:16). Бащата на Исус Христос не е мошеник, в контраст на Аллах, на които Корана пише, той ще се нарече "най хитър от всички" и "горд и арогантен" (сурите Ал Имран 3:54; Анфал 8:30; Ал Месомелачка 59:23 и др.).

Който иска да разбере Божието царство, трябва да изповяда греховете си пред светия Бог, и да си позволи да бъде променен чрез Духа на Христос. Чуждестранно дух няма да се побере в царството на Бога. Нашите основна промяна на сърцата и умовете на хората трябва да бъдат запълнени с въздух на небето, така че радостта на Господа, ще бъде нашата сила (Еремия 15:16; Йоан 15,11; 16:24; 17:13, Галатяни 5:22; Филипяни 4:4-7).

В Корана пише: "Аллах не обича весел, само уважение (Сура Касас 28:76). Не е небесен въздух духа в исляма, нито в рая, нито на земята.

МОЛИТВА: Ние ви възвеличи Господ Исус, защото Ти започна министерства с открита покана "... Божието царство наближи; покаят и вярват в евангелието." (Марк 1:15). Вие сте нашия Цар, и ние сме Вашият имот. Почистете нас с любезното кръв и ни освети с Твоя Свят Дух,, че Твоето царство може да се извърши в нас, и да ги утвърди новия си хора, родени на Твоята любов. Запазване ни, че ние не може да стане корумпирани и умират духовно.

ВЪПРОС:

  1. Каква е тайната на Божието царство?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 28, 2013, at 07:42 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)