Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 068 (The Fifth Seal)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 2 - ИНТРОНИЗАЦИЯТА НА ИСУС ХРИСТОС (ОТКРОВЕНИЕ 4:1 - 6:17)
ЧАСТ 2.3 АГНЕШКО НА БОГ СЕ ОТВОРИ СЕДЕМТЕ ПЕЧАТА (ОТКРОВЕНИЕ 6:1-17)

5. Петия печат: плачещата душите на мъчениците на олтара за всеизгарянето (Откровение 6:9-11)


ОТКРОВЕНИЕ 6:9-11
9 И когато отвори петия печат, видях под олтара душите на онези, които са били убити за Божието Слово и за свидетелството на Агнето, което е имал. 10 Те викаха със силен глас, казвайки: "Колко дълго, Учителю, свети и истинни, не ще съдиш и да отмъсти за нашата кръв на ония, които живеят на земята?" 11 дълга бяла роба бе дадена на всеки от тях. Те са казали, че те трябва да си почиват още за известно време, докато съслужителите им и братята им, които също ще бъдат убити, дори когато те са били, да завършат курса.

Първите четири печата на книгата, която Исус откри откровението на анти Христос и съдебните решения, придружен с него. Четвъртия печат и по-специално комбинират предходните три пломби и ги засили. Хитър обещания на анти-Христос се очертава като ужасяващи трудности за човечеството.

Агнето на Бога разби петия печат след присъединяването си на власт на световното правителство. От развитието на земята Така че очите на ясновидеца бяха насочени скрити събития в небето, които сега ще бъдат разкрити към него. Изведнъж той видя и чух да плаче души от олтара за всеизгаряне пред престола на Бог и неговия Агнето.

Тази визия все още следва словото на Исус за бъдещето в Матей 24. Има Господ, след като той предупреди учениците си срещу хитър антихристи и лъжепророци, посочи той войни, глад и земетресения за тях, както в началото на родилните мъки. Неговата църква не трябва да се плаши, но доверие в обещанията си и неговото присъствие (Матей 24:4-8). След това Исус обясни своите майсторски слушане ученици на Елеонския хълм, че те не могат да разчитат на министерски постове в рамките на бъдещата си правило, но се подготвят за хитър, омраза, смърт и вероотстъпничество (Матей 24:9-14).

След бедствия и войни християни са обвинени и отново, че е причинил мизерията и трябва да действа като буфер. Невинни хора, трябва да се очаква кървави преследвания, както се е случило в Рим при Нерон и неговите наследници.

При счупването на петия печат четирите живи същества не са били замесени по-дълго, тъй като това събитие не е въпрос на съдебни решения на загиналите създаването, а въпрос на закона пред престола на Бог и неговия Агнето.

Когато възкръсналия и коронясал Господ разчупи петия печат, Джон видя долу на архетипа на олтара за всеизгаряне душите на мъчениците на Стария завет, които са били убити (Откровение 16:5-7). В шатъра за срещане и в храма е имало специален олтар, който е бил достъпен само за всеизгаряния и цялата всеизгаряния, но не за жертва за изкупление. Кръвта на всеизгарянията и примирителните приноси са били излее в канала под този олтар (Левит 1:5).

Библията свидетелства за факта, че животът на всяко създание, което е неговата душа, е в кръвта (Левит 17:11 14), или, че кръвта е на живот (Второзаконие 12:23). В тези откровения загадки са скрити, която беше станала странно за нашето поколение. В арабския душа означава "себе си на лице", съзнанието му, неговата психика и истинската му природа. Това не може да се намери чрез анализ на кръвната група или проверени от състава на червените и бели кръвни клетки. Най-вероятно близо е тази мистерия генетичната програма на клетка, която се очертава характера и здравето на човека до голяма степен.

Вместо да проливат кръв Йоан видя в канала под архетипа на олтара за всеизгаряне пред престола душите на убитите свидетели за Бога и Неговия Син на Бога и си агне. Той не вижда формата на тези лица, но само душите им, тяхната самооценка.

се отнася до тези мъченици "Блажени мъртвите". Те живеят близо до Бога, но все още не са изпитали възкресение.

Тези хора са били убити от синовете на непокорството, които гонят праведни хора по всяко време. Духа на "открай човекоубиец" е жаден за кръвта на тези, които искат да се подчиняват на Божието слово и на Неговия Дух. Той не може да ги понася, но той трябва да се бори срещу тях и интриги, така че предпочитане е те ще бъдат избити.

Абел може да принадлежи на тези кръвоносни свидетели, а също и Еремия, който се казва, че са били нарязани на парчета. Душата на Йоан Кръстител, който е бил обезглавен, защото на неговата свидетел може да са били наблюдавани под олтара от ясновидеца. Серия от свидетели на вярата на иврит 11 показва за по-нататъшно мъченици на Стария Завет. Те издържали омраза, предателство, инквизиции, изтезания и убийства, така че да бъдат верни на своя Господ (Матей 24:9-13; 2 Макавеите 6:18 - 7:42). Те отдадоха живота си на Бога като цяло всеизгаряне и като жертва на хваление, и Господ приела тяхната преданост (Филипяни 2:17).

Тези лица са се поругаха, бити и измъчвани, защото свидетелите и откровения, които те са получили от Бога. Въпреки това, те държат на Божието слово и не се съгласи на общественото мнение и духа на времето. Те се плува срещу течението и не се грижи за консенсус с правителството и учени. Те са верни до горчивия край. Те са били лишени от храна. Тяхната репутация е замърсен, те са обрисувани като предатели и врагове на народа. Но те предпочитат да страдат в името на истината и не са готови да подкрепят илюзии, тръбни мечти и самоизмама, основана на лъжи. Живота на Еремия дава пример за отличен свидетел на такова изправено поведение (Еремия 20:2; 17:16, 18:18, Яков 5:10-11).

В книгата Откровение ние може да чете и отново за провеждане на Божието слово и на свидетеля на Исус Христос, която понякога може да доведе до страдание (Откровение 1:2 9; 12:17, 20:4). Въпреки това, ние не четем, че плач душите под олтара за всеизгарянията свидетел на Исус Христос. Йоан говори за своето свидетелство! Тази препратка, съчетани с все още следните документи показва, че това е за мъченици от предхристиянско време, които не познават Исус все още. Въпреки това, те са имали откровенията на Стария Завет, неговите обещания, и законите, и са готови да умрат за (Матей 5:10-12; 17-20).

Гласовете на мъчениците, обесен, камъни и печена, не са меки и нежни. Те викаха и поиска правото си в името на честта на Бога. Техните гласове проникнало небето и са изслушани на престола на Бога и Агнето ясно си. Гласът на кръв, която се пролива погрешно прониква във вечността (Битие 4:10; Иврит 12:24).

Молитва на мъчениците на Стария Завет: мъченици, адресирано Бога чрез трикратно име и длъжност. Те не го наричат "Кириос", т.е. Господи, в смисъл на вярващите Бог на Завета, но , т.е. абсолютен владетел. Бог е господаря си, те принадлежат на Бога. Техните въпроси са негова работа. Той не може да продължи спокойно след смъртта си. В действителност, той трябва да действа и да съди, защото правото и честта му са били разпитани от несправедливостта са претърпели.

Освен това, душите на мъртвите нарича Бог Светият. Той е вечният Бог, без никакъв грях и затова той трябва да съди всяка несправедливост заради себе си. Неговата святост разкрива всеки грях и да го пронизва. Неговата святост е коренът на правдата си. Той трябва да действа и наказване на престъплението срещу мъченици, загинали в името на Словото.

Третото име, с което измъчвани нарича Бог, е истински. В гръцкия език тази дума означава истински човек, който не може да търпи всяка лъжа. На арабски това име означава "дясно". Така че, истината е, вече не е уклончив философия, но става право, според които ще бъдат оценявани. Бог сам по себе си е право, стандарт и истината. И накрая, всеки човек, който пада върху него ще бъдат разбити на парчета, по специално всеки лъжец и всеки лъжлив пророк.

Мъченици, адресирано Бога по отношение на Стария Завет. Те бяха хора, съгласно закона и трябваше да се задъхвам за отмъщение в съответствие с този закон, защото на претърпяната погрешно. Те не са имали право да прости или да забрави, тъй като без проливането на кръв няма прощение на греховете (Левит 17:11; Иврит 9:22), и кръвта на Исус не е била пролята в живота си.

Ние, които живеем в Новия Завет трудно може да се разбере такова искане за отмъщение, защото Исус е извършил Единение за собствения ни грях и греха на нашите противници, така. Затова ние имаме правото и задължението да прости на всеки, всяко погрешно незабавно и изцяло. Ние живеем в епохата на благодатта, а не по силата на закона.

Но евреите и мюсюлманите все още живеят съгласно изискванията на закона и трябва да отмъсти: око за око, зъб за зъб (Изход 21:24, Матей 5:38; Сура Ал Ma'idah 5:45). Дълговете не може да бъде простено. Дълговете изисква изкупление. Както евреите и мюсюлманите не приемат изкуплението от Исус Христос, те трябва да вземат реванш от самите тях или от делегат, защото в противен случай исканията на техния закон, няма да бъдат изпълнени. Ако те не изисква изкупление или прости безусловно, те ще понесат вината. Само чрез изкупителната жертва на Исус Христос ние сме освободени от бремето на отмъщение.

Молитвата на плач душите под олтара за всеизгарянията, насочени към Бог по такъв начин се създава мнение, че мъртвите са мъченици на Стария завет и не принадлежат към епохата на благодатта (Второзаконие 32:43).

Мъчениците са чакали до този момент за пробив на Божието царство, за правдата си и властта си. Лъвът от Юда вече е ръкоположен, и сега е обещаният Месия произнасяне на небето и на земята. Сега е дошъл часа на тяхното оправдание.

С вик на мъчениците нетърпелив копнеж на вярващите от Стария завет за откровението на Божието царство на земята излиза на преден план. Много псалми ни научи да се моли на тези, които чакат, копнеж и гледане нетърпеливо. Те ни вдъхновяват наново да се научат да чака идването на Господ Исус (Псалм 42 и 43 Псалм 79 и т.н.).

И все пак, който живее от Евангелието, ще бъдат докоснати от духа на мъчениците на Стария Завет любопитство. Исус е отнел мисли за отмъщение от нашия ум и сърце. Той се молеше: "Отче, прости им, те не знаят какво правят" (Лука 23:34). Стивън извика под градушка от камъни на своите убийци: "Господи, не държи този грях срещу тях" (Деян. 7:60). Ние прощаваме, защото сме получили прошка, по същия начин, както и ние прощаваме сме получили прошка (Матей 6:14-15). Вярващите на Стария Завет са живели при различни предпоставки.

Бяла дреха на правдата: Божият Агнец отговори на виковете на душите от Стария завет. Господ потвърди, че те не са страдали напразно. Той прие своята вярност. Той дал на всеки от тях по една бяла дреха като знак на тяхната основателност. Те са да се научат да се преосмисли и да се приеме правдата на Божия Агнец единствено по благодат.

С този знак за оправдание превъзпитание на душите на мъчениците започна. Време на последното решение още не е дошъл, те трябваше да се подготвим за него. отбелязва, че те са получили палмови клони по-късно (Откровение 7:9), а след това арфи (Откровение 14:2). Те щяха да научат благодарност и похвала пред Агнето на Бога, така че горчивина трябва да напуснат техния сърцето. Когато те са разбрали Божия Агнец и значението на неговата изкупителна жертва, а след това арфи ги дава от Бог (Откровение 15:2). По-късно те песен в продължителен хор "Алелуя заедно с всичките светии (Откровение 19:1). В крайна сметка те са получили заедно с мъчениците на Новия Завет орган на съдия и правило с Христос (Откровение 5:10, 20:4). Господ има много възможности да помогнат на верните си слуги, че те осъзнават пълнотата на Своята благодат и да живеят според него.

чакане - Колко време? На чакащите души от Стария Завет беше казано, че те трябваше да чакат "малко по дълго", докато славата на Божието царство ще изгрее. Какво означава "малко по-дълго"? Към Бога хиляда години са като един ден (Псалм 90:4; 2 Петрово 3:8). Времето на Бога не може да се измери с дни и часове. В небето няма време и няма пространство. Тези условия са условията на нашето съществуване на земята. В присъствието на Бог и неговия Агнето са различни стандарти и размери.

Бог е търпелив с нас и не искам никой да бъдат унищожени, но иска всички да се обърнат от греховете си (2 Петрово 3:9). Забавянето на неговото идване е благодат. Исус също, заяви в речта си за бъдещето на планински хълм, че Евангелието на царството на Бога, трябва да се разгласи по цял свят, независимо от решението и гонения като свидетелство на всички народи, езици и народи (Мат. 24:14, 28:19).

Мисионерска работа сред нехристияните не е маловажен въпрос, но от съществено значение за идването на Исус. Гласът на проповедника в пустинята се вика до нас и до днес от олтара за всеизгарянията в небето: "Пригответе пътя на Господа!" (Исая 40:3-5, Лука 3:4-6, Йоан 1:22-23 двадесет и девет милиарда 35-37).

Пълният брой на мъчениците: идването на Господ Исус Христос, също ще бъдат подготвени, че броят на мъчениците на Стария и Новия завет ще стане пълноправен. По този начин две категории на мъчениците са споменати: първо, съслужителите на мъчениците на Стария Завет, който обича Господа, техния Бог в послушание на закона с цялото си сърце, с цялата си душа и с всички сили. Другата група се състои от братя и сестри от църквата на Исус Христос, който ги постави в правата на синовете чрез своята изкупителна смърт. Те са се превърнали братята си и на едни и същи деца на баща си в небето.

На ограничен брой месиански евреи и християни вършат мисионерска работа на анти-Христос и неговите палачи искат да заблудят всеки възможен грях, колкото е възможно чрез изкушения и хитър. Когато те не са успешни, тогава те се опитват да запушат устата активни последователи на Христос чрез политически, морални или други подозрения и да ги осъди, защото на лъжесвидетели. Християни вършат мисионерска работа, са обвинени, че на нетърпимост и фанатизъм, тъй като се предполага, че за да се предотврати мирните прекъсвачи предстоящото сближаването на религиите.

През 1209 папската инквизиция започна с преследването на валдемците. По същия начин, хугенотите били преследвани през 1562-1598, и Залцбург емигранти през 1731. Доста принадлежат към пълния брой на мъчениците за Божия Агнец. Сред тях са и изповедници на Исус Христос, който посветените живота си в концентрацията псалм на Хитлер и в ГУЛАГ на Сталин като цяло всеизгаряне на олтара за всеизгарянията на небето, за да го Който седи на престола, и на Агнето.

Да не забравяме превръща от исляма, които обичат Исус над всички неща и страдат от мъчения, презрение и експулсиране, ако те не са отлъчени, убит от зад или заключени в камера като благочестиви момичета или жени, така че те трябва да гладува до смърт, или умират от жажда. Броят на мъченици за Христос в Азия или Африка се увеличава и в наши дни. Кръвта им викове на бащата и сина си и пледира за изливането на Святия Дух върху техните семейства, родове и народи. И Господ отговаря на техния плач.

Появата на персонифицирани анти-Христос и Неговата лъжепророка ще завърши на броя на мъчениците от Израел и народите в кървава вълна.

се моли, както следва: Броят на тези, които трябва да бъдат умъртвени заради вашето име още не е завършило. Помогнете на тези, които все още трябва да тръгнете по този начин, че да може да преодолее.

МОЛИТВА: славен Спасител, разкри, че враговете на кръста, ще убие последователите си мислят, че служат на Бог да ги убива. Въпреки това, те са живи и няма да умре, защото вечен живот в тях е по силна от земното смърт. Укрепване на тези, които ще умра за теб, че те могат да обичаме враговете си до края.

ВЪПРОС:

  1. Кои са мъченици на Стария завет пред олтара в небето? Какво е пречка в тяхната доктрина?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 27, 2013, at 09:03 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)