Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 020 (Jesus Christ’s Message to the Church Leader in Philadelphia)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 1 - ЕТО, ИДА СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 1:1 - 3:22)
ЧАСТ 1.2 ПЪРВОТО ВИДЕНИЕ И НЕГОВИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ НА ЗЕМЯТА: Явяването на Човешкият Син Да освети неговите църкви (ОТКРОВЕНИЕ 1:9 - 3:22)
ЧАСТ 1.2.2 БУКВИТЕ НА ИСУС ХРИСТОС ДО СЕДЕМТЕ ЦЪРКВИ В МАЛА АЗИЯ (ОТКРОВЕНИЕ 2:1 - 3:21)

6. Исус Христос съобщение до църквата Лидер във Филаделфия (Откровение 3:7-13)


ОТКРОВЕНИЕ 3:7-13
7 До ангела на събранието във Филаделфия напиши: "Този, който е свято, което е вярно, той, който е Давидовият ключ, който отваря и никой не може да затвори, и който затваря и никой не отваря, казва, че тези неща: 8 Зная твоите дела (ето, аз поставих пред тебе отворени врата, които никой не може да се изключи), че имате малко енергия, и удържах на думата си и не отрече името ми. 9 Ето, давам на синагогата на Сатана, на тези, които казват, че са евреи, а те не са, но лъжа. Ето, Аз ще направя да дойдат и да се поклонят пред нозете си, и да знаете, че Аз ви възлюбих. 10 Защото ви държат моя команда да издържи, аз също ще ви предпази от часа на тестване, което трябва да дойде на целия свят, за да изпита ония, които живеят на земята. 11 ида скоро! Хванете здраво това, което имате, така че никой не взема короната. 12 Който победи, ще го направи стълб в храма на моя Бог, и той ще излезе от там не повече. Аз ще напиша на него името на Моя Бог, и името на града на Моя Бог, новия Ерусалим, който слиза от небето от Моя Бог и моето ново име. 13 Който има ухо, нека слуша какво говори Духът към църквите."

До ангела на църквата във Филаделфия напиши: След безжизненост толкова провал, страдания и духовно, това е удоволствие за Исус, да се обърнат към малка църква, за които той не е за справяне с всяка дума на укор или да призове към покаяние. "Филаделфия" е името на града, седнал на границите на Мизия и Лидия. Гръцкото име на града означава "братска любов", не в смисъл на ероса или любовта агапе, но съжали, взаимно уважение и доброта.

Синагога в този град беше ядосан и много развълнуван, защото на тази християнска църква, формирана на евреи и християни от езически произход, се твърди, че това е продължение на историята на Стария Завет спасение. В средата на този разрастващ се влошаване, самият Исус Христос разкри пред църквата лидер и членовете на църквата му с предпазни и утешителни думи:

Който е Свят, което е вярно, Който има ключа на Давид, който отваря и никой не се изключва и затваря и никой не отваря: Исус се представи като "Онзи, който е свят" и "Който е вярно", и свидетелства, че той е този, когото серафимите се поклониха в Исая 6:3 казва: "Свят, свят, свят е Господ на Силите; цялата земя е пълна с Неговата слава! "Исус е без грях, без лъжи, на славния Едно, че знае истината на Бога и да го изпълнява. Основната на Неговото свято слава остава божествена любов. Ето защо Той обобщи нова система на света в една команда, която трябва да се обичаме един друг, тъй като той ни е обичал (Йоан 13:34). Това, което произтича от този принцип на живота се нарича Филаделфия братска любов!

За верните гръцки вярващи, Исус нарича себе си ", Който е вярно", а не в разбирането на Платон за истината, но както Бог въплътен и олицетворява истината, истината за вечния Бог и Неговото непогрешимо откровение. В Него няма никаква хитрост или измама, тъй като случаят с най доброто от всички измамници (сура Ал Имран 3:54). Исус е, следователно въвеждането на мярката на Вселената. Със себе си откровение, Той увери и препотвърдени до църквата лидер, че той е сред обвинения за смачкване на еврейски учени, в правилната посока с неговата вяра и свидетелство.

Исус се представи като Който има ключа на Давид. Този израз се намира в (Исая 22:20-22). Той свидетелства, че Елиаким, син на Хелкия, е възложено с ключовете на целия царския дворец, и особено през складовите помещения в Ерусалим. Никой не може да отвори вратата без него, дори по време на скръб, и ако той затвори вратата никой не може да го отворите. Той е наречен баща на всички жители на Ерусалим и Юдея.

Исус разшири този израз, и свидетелства, че ключовете на ада и на смъртта (Откровение 1:18). По време на живота си на земята, Исус даде на Петър ключовете на небесното царство (Матей 16:19). Освен това, той два пъти е дал същия този орган на всички апостоли, докато те остават твърди и непоколебими под ръководството на Светия Дух (Матей 18:18; Йоан 20:22-23).

Би трябвало да е ясно на християнски членове на еврейската добив в църквата от Филаделфия, от показанията на Христос за себе си, че Давид, чрез си песни в Святия Дух, е отварянето на вратата широко за вярващите от всички времена се покланят на Бога, да практика покаяние и изповед, подвиквам за милост, както и за постигане на знания на Давидовия Син, който, в същото време, беше Син на Бога (2 Царе 7:12-14; Псалм 2:7-12; 110:1 и др) Превръщането на всеки евреин да верен син на Давид, Исус, е, следователно, единствената истинска стъпка.

Изявлението на Исус, че когато Той отваря, никой не може да затвори, и когато Той се изключва, никой не може да се отвори, е доказал своята велика сила в хода на църквата и мисионерска история. Ключ на Христос, Неговото Слово, е по голяма от всички правомощия сатанински и препятствия. Той отваря възраст на благодатта всеки, който чуе, вярва, и действа върху него. Неограничен продължение на това чудо на спасението е обещано на всеки народ и всяка къща, когато и където думите на Исус отваря сърцата. Подобно на ефекта на доминото, курсът на спасението продължава.

Думата за затваряне, в същото време, както е успокояваща, както и страх прилагане. Исус може да затвори вратата към злото, изкушенията и гонения с цел, че църквата може да расте и да се увеличи. Но там, където хората умишлено хвърлят ключа на Исус, се е разпаднала или да го презират, бавно затваря вратата на благодатта. Това е, когато омразата и започват да се проявяват срещу Разпнатия. Народът на Израел продължават да страдат под проклятие на бащите им върху себе си (Матей 27:25, Деяния 5:28). Мюсюлманите са заедно обвързани чрез антихристиянски дух на Мохамед. Русия пострада 70 години в затвора на комунизма, а Китай все още е крепост на Сатана. Християни в Индия са едва 3% от населението. В Европа и хуманистичната САЩ синкретизъм се разпространява.

Но благодарение на Бога, времето на благодатта все още не е преустановена. Ключа на Христос е видимо превърна в сърцата на евреи, мюсюлмани, индуисти, комунисти и хуманисти. Преди затворени пространства се отварят. Нека попитаме Исус не да затвори вратата от тези области вече е отворен.

Зная твоите дела: Исус свидетелства за църквата лидер във Филаделфия, че той го знаеше през и чрез. Той знаеше хода на живота си, и знаеше неговите произведения. Господ не доведе до миналото на този човек, плановете му, неговите слабости или провалите си. Вместо това, той говори за плодове.

Какво ще остане останало от живота си, драги читателю? Какво може да направил Исус чрез вас? Какво ще издържи дори и през вечността?

Исус допълнително стана ясно на църковен лидер, че творбите му и неговия успех, в действителност не са от собствения си прави, но работата на Исус Христос. Министър на църквата във Филаделфия не е по добре, отколкото другите хора. Той не пречат, обаче, Господ му от работа и чрез него.

Ето защо Исус му каза: "Отворете си очите! Виж! Ето! "Четем тези команди три пъти в това съобщение, с всеки път, отнасящи се до специална чудо на Исус Христос. Ние трябва да си зададем маз за очи, за да видим и да признае милостив Исус работа и работата на Неговата благодат, а не да доведе до я приписват на себе си или на други хора.

След очите на проповедника, образно казано, е бил открит широк, за да се види това, което бе разкрито, Исус каза: "в дело, аз". Исус говори седем пъти в това писмо в "аз" форма на първия човек, като един, който действа, спестява, защитава и триумфи. Исус ни казва: "Вижте ме, аз съм решение на вашия проблем. Аз съм силата за вашия успех. Аз съм с надеждата за бъдещето си. "Отворете очите си за все повече признават Исус, че можете да получите голяма сила за себе си и за вашата църква.

Исус потвърди на слугата си във Филаделфия: Вижте, аз поставих пред тебе отворена врата, и никой не може да затвори: Исус ясно на министъра, че работата му, както и на негова отговорност, остава работата на благодатта на Исус . Този човек вече е бил даден шанс, който бе конфискуван и е придържал към. Исус е бил кой да го прокара през отворената врата, че той не може да стои колебливо. Министърът е послушен и не се съмнявам. Той е израснал във вярата и признава стъпките на Исус Христос, Който ходи пред него. Той последва Исус, който донесе радостта на своя Господ, както и подпомагане на Божието царство.

С откриването на бурно море в Индия през 1497 г. и преминаването на Атлантическия океан до Америка, Исус не отвори само на една врата, но мнозина. Много мисионери нека вълненията на Светия Дух, които ги пожар, който иска само едно нещо: "Който иска всички хора да бъдат спасени и да дойдат в познание на истината" (1 Тимотей 2:4). Исус отвори на всичките пет континента да Неговото Евангелие. Не интелигентност, не партийна програма, нито едно правителство или разузнавателна агенция може да спре или да възпрепятстват радио мисия, интернет проповядване, специализирана мисионер експертиза или свидетел на родния християнско свидетелство. Не недалновидно враг или приятел може да затвори вратите на света мисии, които Исус, открити с голяма сила. Днес Неговото слово достига и до синовете на Авраам. Някои евреи и множество мюсюлмани идват на Исус. В землището на комунизма, която е доказала себе си да бъдат празни и кухи хиляди попитам за Бога и Неговия Дух. Кой признава отворените врати днес? Кой е този, който преминава през тях без колебание?

Имате само малко сила, опазили Моето слово, и не си се отрекъл името ми: Ние не знаем дали препратка към "малко сила", посочен мускулите, дипломи, пари, красота, глас, или на добрата репутация. Църквата "Лидер" може да има няколко духовни дарби, така че само малцина го последва. Може би той не е имал връзки и следователно не оказва влияние върху неговото общество.

Освен Исус е имал нищо, но въпреки това той го чу и е живял от Неговото слово. Словото на Господа, обаче, е духовен динамит, както казва Павел: "Защото не се срамувам от Евангелието на Христос, защото е Божия сила за спасение на всеки, който вярва" (Римляни 1:16). Евангелието съдържа авторитета на Христос: Неговата творческа сила, Неговата любов изцеление, Неговата власт да прощава грехове, Неговата вкусно Божието слово и Неговата обновяващата сила. Който вярва в словото на Господа и продължава да го е получил в себе си самият живот на Бога и Неговия Син.

Исус свидетелства на слугата си, че той не само се чете думата си, мислила над него, и го даде на другите, но че той също го държат. Той го взе присърце. Думата не просто да остане богословска мисъл с него, но се превръща в движеща сила и мъдрост на живота си. Запомняне Писанието е добра, но на Божието слово е по добре. Заедно те се размножават благословението на Исус. Ние трябва да отнеме известно време, за да мисля върху думите на Христос, да ги напише, за да ни се движат и да се говори за тях на другите, така че всички богатства на Исус Христос може да се излее в нашите църкви. Да зададете библейски стихове музика и да ги изпеят означава да се размножават думата на Господа.

Исус свидетелства непретенциозен стражът на църквата, че той държеше здраво за Неговото име, да го защитава, а не го отрича. Името на Исус се появява 975 пъти в гръцкия Нов завет. Титлата си, "Христос", се удостоверява 569 пъти и Неговата власт, "Господ", се споменава 260 пъти.

Ортодоксалните евреи във Филаделфия вероятно са били издържа на показанията на свидетели на Христос, които казваха, че Исус е Господ и Месия. Това свидетелство звънна в ушите им като богохулство и възлиза на нападение срещу дългата история на своя народ, своята религия, и тяхното достойнство. И все пак църквата лидер разчита на докладите на очевидци, както и свидетелства на думите на Исус, Неговата любов и святост, сила и величие. Той обичаше Исус и вярват в Неговото възкресение, възнесението Му на небето, и в кабинета си, като Първосвещеник за всички негови последователи пред престола на Бога. Той преживя прощение на греховете си и са живели в силата на Светия Дух. Той не само опита Исус от слухове, но е живял с него и го похвали. За целите на името на Исус, той е бил нападнат, мразен, отрече, нарязани и захвърля. Той издържа всичко това, защото той обичаше Исус.

Това е фундаментален Въпрос по отношение на нашето свидетелство и нашата съвест: Колко обичам Исус? Колко често мислим за него? Колко време ще отнеме да чете любовни послания към човечеството, да живеят над тях и да ги изпълнява с нетърпение към другите? Колко добре се пазим Неговото свято слово и защитава името Му? Който забравя, отрича или отхвърля сам Исус осъжда. Исус е нашият живот, мир и сила. Без него не можем да направим нищо.

МОЛИТВА: Господ Исус, ние се радваме с вас, защото сте били доволни от един от седемте министри, като сте задали пред него отворена врата за обслужване и той влезе в Въпреки малката си сила. Той е израснал в него, удържа на думата си и, сключени от него небесната власт, като изповядваха вашето име и заглавия публично и докосна враговете си с него. Помогнете ни да ви служи да призная искрено и силата на Твоята любов. След това, никой не може да затвори отворения вратата пред нас.

ВЪПРОС:

  1. Какви са причините за успеха на пастора на църквата във Филаделфия?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 26, 2013, at 11:54 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)