Home
Links
Bible Versions
Contact
About us
Impressum
Site Map


WoL AUDIO
WoL CHILDREN


Bible Treasures
Doctrines of Bible
Key Bible Verses


Afrikaans
አማርኛ
عربي
Azərbaycanca
Bahasa Indones.
Basa Jawa
Basa Sunda
Baoulé
বাংলা
Български
Cebuano
Dagbani
Dan
Dioula
Deutsch
Ελληνικά
English
Ewe
Español
فارسی
Français
Gjuha shqipe
հայերեն
한국어
Hausa/هَوُسَا
עברית
हिन्दी
Igbo
ქართული
Kirundi
Kiswahili
Кыргызча
Lingála
മലയാളം
Mëranaw
မြန်မာဘာသာ
नेपाली
日本語
O‘zbek
Peul
Polski
Português
Русский
Srpski/Српски
Soomaaliga
தமிழ்
తెలుగు
ไทย
Tiếng Việt
Türkçe
Twi
Українська
اردو
Uyghur/ئۇيغۇرچه
Wolof
ייִדיש
Yorùbá
中文


ગુજરાતી
Latina
Magyar
Norsk

Home -- Greek -- Acts - 094 (The Apostle plans to Return to Jerusalem, and then go on to Rome)
This page in: -- Albanian? -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- Bulgarian -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- GREEK -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Spanish -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ΠΡΆΞΕΙΣ - Στην θριαμβευτική πορεία του Χριστού
Μελέτες στις Πράξεις των Αποστόλων
ΜΕΡΟΣ 2 - ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ ΕΩΣ ΤΗ ΡΩΜΗ - Μέσω της Υπηρεσίας του Παύλου, του Αποστόλου Απεσταλμένου από το Άγιο Πνεύμα (Πράξεις 13 - 28)
D - ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ (Πράξεις 18:23 - 21:14)

3. Ο Απόστολος σχεδιάζει να Επιστρέψει στην Ιερουσαλήμ και μετά να πάει στην Ρώμη (Πράξεις 19:21-22)


ΠΡΑΞΕΙΣ 19:21-22
21 Έπειτα απ’ αυτά, ο Παύλος αποφάσισε να περάσει από τη Μακεδονία και την Αχαΐα και να πάει στα Ιεροσόλυμα. «Ύστερα από ’κει», είπε, «πρέπει να δω και τη Ρώμη». 22 Έτσι, έστειλε στη Μακεδονία δύο από τους βοηθούς του, τον Τιμόθεο και τον Έραστο, ενώ αυτός καθυστέρησε λίγο στην επαρχία της Ασίας.

Η λέξη Ασία χρησιμοποιούνταν από τους Ρωμαίους για μία από τις περιοχές της Ανατολίας της οποίας πρωτεύουσα ήταν η Έφεσος και κέντρο των επικοινωνιών. Μετά αυτή η λέξη «Ασία» δόθηκε σε όλη την Ασιατική ήπειρο της οποίας τα ακριβή σύνορα, οι περιοχές και άλλες λεπτομέρειες καθορίστηκαν μόλις πριν από ένα αιώνα, μέσω της απόδοσης του ονόματος του μέρους, στο σύνολο της περιοχής.

Σε εκείνη την Ανατολική περιοχή που ονομάστηκε πρώτα Ασία, ο Παύλος κήρυξε και ικανοποίησε εκείνους που πεινούσαν για δικαιοσύνη για δυόμιση περίπου χρόνια και μια ζωντανή εκκλησία φυτεύτηκε εκεί της οποίας το φως της αγάπης έλαμψε τριγύρω. Το ευαγγέλιο της σωτηρίας έφτασε στο τελευταίο χωριό της επαρχίας και η Έφεσος έγινε το τρίτο κυριότερο σημείο αφετηρίας του ευαγγελίου στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία μετά την Ιερουσαλήμ και την Αντιόχεια. Ο Παύλος έγραψε από αυτή την πρωτεύουσα τις δύο γεμάτες ζήλο επιστολές στους Κορίνθιους και υπέφερε από τα προβλήματα τους προσευχόμενος μέχρι που ο Κύριος κατηύθυνε τα αδέλφια εκεί να κάνουν διάκριση στα πνεύματα και να απελευθερωθούν από πνευματικά και ψυχολογικά συμπλέγματα.

Κατά την διάρκεια της διαμονής του σ’ αυτή την πόλη, ο Παύλος ξεκίνησε ένα έρανο για την φτωχή εκκλησία της Ιερουσαλήμ και κατάφερε τις εκκλησίες της Ελλάδας και της Ανατολίας να συμμετέχουν σ’ αυτό το σημαντικό εγχείρημα, όπως διαβάζουμε στην δεύτερη επιστολή του (κεφάλαια 8-9). Αυτή η πόλη, στην οποία ο Ιωάννης ποίμανε το ποίμνιο του Χριστού, συνέχισε να παίζει έναν εξέχοντα ρόλο στην ιστορία της πρώτης εκκλησίας για εκατοντάδες χρόνια. Ο ζωντανός Χριστός την ανέφερε στον Ιωάννη στην αποκάλυψη του ως την πρώτη και μητέρα όλων των εκκλησιών (Αποκάλυψη 2:1-7). Αρκετά σημαντικές σύνοδοι έλαβαν χώρα στην Έφεσο μεταξύ των οποίων ήταν και η τρίτη οικουμενική σύνοδος (431 μ.Χ.) την εποχή των Βυζαντινών αυτοκρατόρων.

Καθώς ο Παύλος ευχαριστούσε τον Χριστό για τον θρίαμβο του στην Μικρά Ασία, στο τέλος της διακονίας του, εκεί το 55 μ.Χ., το Άγιο Πνεύμα διευκρίνισε στον απόστολο των Εθνικών ότι έπρεπε να επιστρέψει σύντομα στην Ιερουσαλήμ για να συνδέσει τη νέα εκκλησία της Εφέσου με τη μητέρα εκκλησία της Ιερουσαλήμ. Ο απόστολος ήξερε ότι η άγια πόλη δεν αποτελούσε το κλείσιμο των ιεραποστολικών του ταξιδιών επειδή το Άγιο Πνεύμα του αποκάλυψε ότι η Ρώμη θα ήταν ο τελικός του στόχος. Το Ευαγγέλιο έτρεχε από την Ιερουσαλήμ στην Ρώμη και από το κέντρο του Αγίου Πνεύματος μέχρι το κέντρο της κοσμικής εξουσίας με σκοπό ο βραχίονας της δικαιοσύνης να υπερνικήσει όλους τους βραχίονες της αδικίας. Ο Χριστός ζητάει από κάθε πόλη, ομάδα και θρησκεία να παραδοθούν σ’ Αυτόν. Αυτός είναι ο Κύριος και κάθε γόνατο θα καμφθεί μπροστά του, εκείνα που είναι στον ουρανό και όσα είναι στη γη και κάθε γλώσσα θα ομολογήσει ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Κύριος προς δόξα του Θεού Πατέρα. Η δοξολογία αυτού του μοναδικού ονόματος ήταν το κίνητρο και η αναγκαιότητα των ιεραποστολικών ταξιδιών του Παύλου.

Ο Παύλος δεν ήταν μια απομονωμένη ιδιοφυία στη βασιλεία του Θεού, αλλά υπηρετούσε με την συμμετοχή και πολλών άλλων αδελφών που εκπροσωπούσαν το πνευματικό σώμα του Χριστού. Κανένας από τους αδελφούς δεν μπορεί πάντα να υπηρετεί τον Θεό χωρίς τους υπόλοιπους αδελφούς του. Γι’ αυτό, ομολογούμε ότι χρειαζόμαστε τις προσευχές σου και την κοινωνία μαζί σου όπως και εσύ χρειάζεσαι την υπηρεσία μας και τις παρακλήσεις μας. Προσευχόμαστε για σένα. Εσύ προσεύχεσαι έμπρακτα για μας; Ο Παύλος έστειλε τον Τιμόθεο, ο οποίος είχε διακονήσει πιστά σαν γιος του, για να ετοιμάσει το ταξίδι του, και τώρα αυτός ανοίγει το δρόμο για το μεγάλο ταξίδι του αποχωρισμού του Παύλου από τις πρώτες εκκλησίες .

ΠΡΟΣΕΥΧΗ: Σε ευχαριστούμε Κύριε μας Χριστέ, γιατί ούτε εξουσίες ούτε ο Σατανάς μπορούν να διακόψουν την θριαμβευτική σου πορεία μέσω των αποστόλων. Μας εισήγαγες στην κυριότητα της Βασιλείας σου. Δίδαξε μας να υπακούμε τη φωνή του Αγίου σου Πνεύματος, ώστε εμείς να μπορούμε να τρέξουμε αλλά και να σταματήσουμε όπου εσύ επιθυμείς.

ΕΡΩΤΗΣΗ:

  1. Γιατί έπρεπε ο Παύλος να πάει στη Ρώμη;

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on May 06, 2023, at 07:45 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)