Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 232 (The Bride of the Lamb of God)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 7 - ДА, АЗ СЪМ ОЧАКВАЙТЕ СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 19:11 - 22:21)
ЧАСТ 7.6 - НА НОВИЯ ЕРУСАЛИМ: НА БУЛКАТА НА АГНЕШКО МЕСО (ОТКРОВЕНИЕ 21:9 - 22:5)

1. Булката на агнешко месо на Бога (Откровение 21:9-11)


ОТКРОВЕНИЕ 21:9-11
9 Една от седемте ангели, които са седемте чаши, които са натоварени с последните седем язви дойде и той говори с мене, заявявайки, че "идват тук. Аз ще ви покаже на жена, на Агнето булката." 10 отведе ме чрез Духа на една голяма и висока планина, и показа ми светия град, Ерусалим, който слизаше от небето от Бога, 11 като слава на Бога. Като светеше най скъпоценен камък, както ако бяха камък яспис, прозрачен като кристал;

Който е на булката на Агнето? На същото решение ангел, доведе клозет апостола в пустинята (Откровение 17:1) така, че да показват му "недисциплиниран жените", на блудница Вавилон, сега извършва клозет в духа на невероятна планинска така, че да показват му от там едва за описване на бога на булката на Агнето! По-рано, За ангел е изобразен за патриарх на убедителен блудница в картината на великия град Вавилон. Сега той разкри също го на булката на Христос, като на големия град, а именно новия Ерусалим!

При преориентиране на включване е правно обвързващ, на ангел ал-готови бърлога на булката на агнешко месо като правната си жена. Всички оригинални християни от езичниците и от Израел вече са били сгодена за Исуса завинаги в този смисъл (Възбюбена 2:19-20).

С цел да се опише плътен контакт чрез вяра между Христос и Неговите последователи Библията използва различни изображения. Тук ангел свидетелства, че църквата е "съпруга" или "невястата на Агнето" Павел си "духовно тяло" на Христос (Римски 12:4-5; 1 Коринтяни 10:17; 12:12-27; Ефесяни 1:22-23; 4:4.12.16, 5:30; Колосяни 1:18. 2:19) Исус е използвал различни метафори, за да обясни тайната на неразривната духовният контакт между Него и Неговите ученици бърлог себе си "Добрият пастир на стадото си" (Клозет 10:11-30), "лозата с плодни клонове" (Клозет 15:5-8) или "царят с неговото духовно царство" (Клозет 18:33-40). Всички тези образи са да ни накара да бърлог на тясно и вечно контакт с Христос, Божия Агнец, и да ни води на подчинение на на вяра към Него от любов и благодарност.

МОЛИТВА: Небесният Отец, ние ще се поклонят ви и сина си, ние сме прочетете в счетоводните книги на новия му завещание, на верни последователи на сина си Исус му са булката, възкръсва духовно тяло, неговата стипендия, града му, и си духовна кралство. Ние ви дават висока оценка и на Господа Христа за своя верен закрепване към онези, които са родени отново от Неговата благодат. Помогнете ни да бъдат верни, слушате драговолно, пеят и дава висока оценка на всички времена. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Какво някои от имената и характеристики на истински църква потвърждава на сащ относно връзката му с Христа?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on June 28, 2013, at 11:26 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)