Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 220 (God in the Midst of Men)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 7 - ДА, АЗ СЪМ ОЧАКВАЙТЕ СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 19:11 - 22:21)
ЧАСТ 7.5 - НОВИЯ СВЯТ НА БОГА (ОТКРОВЕНИЕ 21:1-8)

4. Бога в разгара на мъжете (Откровение 21:3-4)


И Бог ще обърше всички пукнатини от очите им: Ангелът описва баща на Исус Христос като успокояващо Бог. Още апостол Павел е имал тази мистерия и свидетелства, както следва: Благословен да бъде Бог, Отец на нашия Господ Исус Христос, Отец на милостивите и Бог на всяка утеха, Който ни утешава във всяка наша скръб, за да бъдем в състояние да ги утеши, които са в беда, с утехата, с която и ние се утешаваме от Бога. Защото, както изобилват в нас страданията на Христос, така че нашата утеха изобилва чрез Христа. (2 Коринтяни 1:3-5)

Исус, Божият Син, е в състояние от неговата власт да се обадя благослови онези, които скърбят, защото той им обеща Духа на комфорт от Отца, който преодолява всички страдания в света, "Блажени скърбящите, защото те ще се утешат" (Матей 5:4). вдовица, чийто единствен син е починал, той заповяда да не плаче допълнително и вдигна сина си от смъртта, защото жалеше с нея (Лука 7:13-15). Своя Небесен Отец Исус с един земен баща, който чакаше с копнеж за загубил сина си. Когато най-накрая го видях отдалеч се върне у дома, бащата побърза да го и го целуна (Лука 15:20). Блудния син призна, само със сълзи в очите му греховете си пред баща си (Лука 15:21). Но бащата сина си с мантията на правдата си и прикани всички затворници, за да се радват с него за завръщане у дома загубил сина си (Лука 22:22-24).

Със смъртта си на кръста Исус е победил основата на цялата мизерия и извършва грях като причината за раздялата ни от Бога. Неговата смърт ни утешава и ни прави свят и праведен.

В изграждането на свят Бог ще разкрие неговата слава. Неговата любов ще се окаже без комфорт като лечебен комфорт. Той ще обърше всяка сълза от очите ни, като майка утешава децата си.

Светите хора може да плаче, например, заради пропуснати възможности да служи на Господа, защото на изгубени души, за които те са служили, но които са се бърло срещ евангелието. Обичащи хора плачат сълзи на състрадание, когато те мислят за превишението на страданието мъченици трябваше да пострада. Сам Исус плака над бърло хора от Ерусалим (Лука 19:41) и по малко вяра на изправено пред мъртвите Лазар (Клозет 11:33-38). Кой плаче, защото две трети от човешките същества все още не познават Исус?

Като старейшина вече е свидетелствал пред престола на Бога (Откровение 7:17), по същия начин, ангел, който е де-Скрайбиране завършването на новото творение потвърди, че Бог ще обърше всяка сълза от очите на завоевателите, чиито имена са в книгата на живота на Агнето. Тяхната въпрос и ще стане мълчи, когато те са утешителни в неговите ръце.

Вечен Бог не е нежелание да се нарече милостив баща или да действа като успокоително майка възприемане на детето си върху гърдите си, където тя може да се плаче,. Ако състраданието на една майка може вече да лекува душевни рани, колко повече присъствието на състрадателен Бог ще излекува напълно всяка мъка, трудности, отчаяние, угризения на съвестта и ужасяващи спомени, които могат да се притеснява светии все още във вечността! В присъствието на Бог, всички страдания ще дойде към края си.

Господ вече беше увери Исая, "Аз, Аз съм Който те утешава" (Исая 51:12). Святия Дух е вкусно дух и защитник на всички, които са близо до Исус (Клозет 14:16.26; 15:26; 16:7 и други стихове). Господ вече се отново разкриха при пророк Исаия като Бог, който ще обърше сълзите от всички лица (Исая 25:8). Ако Бог се разкрива като вечното утешител в Стария и Новия завет, колко повече ще си удобство напълно лекува всички рани и горчивина от миналото и да го превърне в свята радост във вечността!

Ислямът не разкриват и дари комфорт, но осигурява безкрайно вреда на всички, които не се подчинят на религиозния закон. Изразът за дълготрайни чума, мъчения, мизерия и болка се появява по-3-100 пъти в Корана. Ислямските вярващите е заповядано да тероризират неверниците и да ги изплаши, така че те се подчиняват на "доброволно" Ислямът (Сура Анфал 8:60). Ислямът не знае Бог на любов и комфорт. Последователите на Аллах акт да следователно, ако те се държат жестоко по подобен начин като господаря си, който води заблуди когото и води в правилната начин когото той (сурите Ал-Анам, 6:39 Ал-Раг 13:27: Ибрахим 14:4; Ал 16:39, 35:8; Ал 74:31 и други стихове).

МОЛИТВА: Ние Ви да увеличавате и сина си Исус защото сте завоюване на страдания на тези преследвани заради вярата им във вашата бащинство и Христос е, и онези, които страдат заради техните слабости, греховете и загубата на роднини; все пак вашият Светия Дух удобства който дялови тръстове в спасител, и потвърждава в сащ, всички заболявания ще приключи до мощността на вашата вечен любов в нов свят. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Какви са мистерията на импулс на бога на комфорт?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on June 28, 2013, at 11:10 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)