Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 215 (The New Jerusalem)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 7 - ДА, АЗ СЪМ ОЧАКВАЙТЕ СКОРО! (ОТКРОВЕНИЕ 19:11 - 22:21)
ЧАСТ 7.5 - НОВИЯ СВЯТ НА БОГА (ОТКРОВЕНИЕ 21:1-8)

3. На новия Ерусалим (Откровение 21:2)


ОТКРОВЕНИЕ 21:2
2 Видях и светия град, новия Ерусалим, който слизаше от небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си.

От тази визия за патриарх Исус отговори на много спешен въпрос на неговата Еврейско християнската църква членове. Унищожаването на старите Ерусалим няма да бъде възстановена върху земята от Бога. Неяист на града е да преминат! Този Откровение бе удар за всички евреи и техни приятели вкоренени в писанията на Стария завет.

Вместо това, Клозет видях в неговата визия, нов, светия град, слиза от небето. Не мъжете са този славен град от земята към небето като небостъргачи и телевизионни кули, напротив, този дух роден град слезе от свише, от Бога, от ново небе. Това слизащ от Бога, Господ Исус посочи няколко пъти (Клозет 3:31; 6:33-35.41.50-51; 8:23 и други стихове). Само това, което идва от Бога и от Него има вечна качество.

Вече Павел е признал, че истинският Йерусалим е горе, с Бога (Галатяни 4:26). Чрез Светия Дух новородени християни имат вече право да влязат на този уникален град (Евреи 12:22-24), чийто строител и създател е самият Бог (Евреи 11:10).

Новият град на Бог слезе от завършени небето. По този начин Клозет не видя, дали този прекрасен град докосна земята и бе включен в нея. Това беше, обаче, не е важно за него. Само слизащ от Бога, подчерта той, така че да се подчертае, че този славен град не се поставя със земни елементи, но е роден от Бога (Клозет 1:13; 3:3; 1 Клозет 2:29; 3:9; 4:7; 5:18).

Булката на агнешко месо: Ясновидец, реализирани в допълнение, че светия град от небето беше като украсена булка чака своя жених. Още преди Клозет на украсяване на булката за сватбата на Агнето (Откровение 19:7-9). Тази булка се появява като светия град.

Блудница Вавилон е наречен "велик град". Техните жители името на скандалния град гордо, написано на челата им (Откровение 17:5) По същия начин жителите на Новия Йерусалим името на светия град, гравиран върху челото си (Откровение 3:12). Всеки един от тези градове определя характера на неговите обитатели. Така градът на Бога и си агне и града на Сатана и Антихрист стоят срещу един към друг, но чист градът на Бог пребъдва завинаги , а град, който е пълен с гнусотии ще бъдат унищожени безвъзвратно в момента.

Градът на Бога, който е слязъл от небето, не е пълна само по себе си, тъй като тя все още е празен. Като своя жених и Господ на Божия Син иска да живее в нея. 144,000 Еврейско християнската ще бъдат настанени в този град и безброй християни от езичниците, както и (Галатяни 4:26; Откровение 3:12). Всички заедно те представляват невястата на Агнето и неговото духовно тяло. Те отговарят на неговата духовна любов с голяма благодарност и верни в любовта, предоставени им от Светия Дух (Римляни 5:5б). Така предходната показанията на Клозет ще бъдат изпълнени, "Бог е любов, и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог пребъдва в него" (1 Клозет 4:16) В своя висок жречески молитва Исус е попитало баща си, че тези, които вярват в него ", ... всички могат да бъдат едно, както Ти, Отче, в Мене, и Аз в Тебе, тъй и те да бъдат в Нас едно .... И аз им са обявени за Вашето име, и ще го обяви, че любовта, с която ме обича да бъде в тях, и Аз в тях ". (Клозет 17:21.26). С тези думи тайната на Новия Йерусалим е Ксенонови фарове бърлога.

МОЛИТВА: Ние ще се поклонят ви, светия небесният Отец защото сте разкри нови духовния свят чрез тая притча на новия Ерусалим от небето. Искате да живеете себе си сред избраната от вас светиите, и нито един от тях е светица за себе си, но е станала приети с оглед на Христос на кръв и силата на Светия Дух. Да, в славата си, ще живеят между и в тях в новия Ерусалим. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Защо вдъхновение казват, че новия Ерусалим е на булката на най-високо Господа?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on June 28, 2013, at 11:05 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)