Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 185 (Appeal for More Worship of God)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 6 - ВАВИЛОН НА БЛУДНИЦА И НА ПОКЛОНЕНИЕ НА БОГА (ОТКРОВЕНИЕ 17:1 - 19:10)
ЧАСТ 6.2 - ВЕЛИКИ: АЛИЛУЯ! В НЕБЕТО (ОТКРОВЕНИЕ 19:1-10)

2. Жалба за повече се поклонят на Бога (Откровение 19:5-7)


Радостта от Господа е вашето съдържание! (v 7): На хорове в небето насърчават взаимно взаимно: "Нека се радваме и се хвалим и Му отдадат слава!" (Откровение 19:7а) само ако християни няма да направят такъв раздразнителен човек, е песимистично настроен относно лицето, както ако те трябваше да ядат паяци! Ние имаме много причини да се хвалим: нашият Бог живота, обича, урежда, идва, актове, спестява, леденостудената и богославя трапезата. Той говори в разгара на нашите проблеми: "Не скръб, за радост на Господа е вашето съдържание!" (Неемия 8:10). Ангел обяви на раждането на Исус: "Ето Аз ви донесохме блага вест за голяма радост, ще бъде на всички хора!" (Лука 2:10). Исус обясни на учениците му, той искаше радостта си да останат в тях, и че тяхното радост биха могли да бъдат напълно (Клозет 15:11). "Никой няма да предприеме радостта ви от вас" (Клозет 16:22), той обеща ги преди да отлети. В своята висока жречески Молитва, Исус поиска на баща си на небесата, своя радост следва да бъдат изпълнени в сащ (Клозет 17:13).

Тези успокояващ думи се окажат верни също в края таймс, по време на страдание. Процес и тъга, преследване и смърт не може да сложат край на глас на успокояващ дух в сащ. Разглеждайки собствената си на показания от собствените си опит на тайните служби и мощност в радост на Христос в химни "Исус, моя радост" (Йохан Франк, книга с химни на Германия страница 396) И "във вас е радост на всички страдащи" (Книга с химни на Германия страница 398). За удоволствие на баща си лежи на всеки, който вярват в изкупителнатажертва на Христос (Лука 2:14). Той вреди, така че радостта си може да бъде завършено в сащ (2 Коринтяни 5:19-21).

Целта на радост, че Исус обеща е не само наслада от нашата собствена душата, но Господ сам. Бога трябва да видите с радост как цели на плана си за спасение се реализира. Ние трябва да отново и отново да се запитаме, затова: ние наслада за господа с нашите думи, нашите действия и нашите намерения? Нашите сърцето често признава всички твърде ясно, как ние действаме срещу на воля и дух на баща ни в небето и срещу любовта на сина си. Когато това се случи ние трябва да поиска от Бога мигновено за гратисен период и власт, за да спрете нашите неправеден намерения, вредни думи и нехристиянски актове. Ние трябва честно да се покаят и да помолим Господ да ни покаже Неговите пътища и ще и тогава искайте Неговата сила да ни помогне да го направя. След това, ние не ще утоли от Божия Дух, но остават в Неговата радост!

Дайте слава на Господа! (v 7): Певци в небето оспорват помежду си взаимно (Откровение 19:7): Нека всеки един от нас да върнем нашата чест и сила на Бога! Той взе на вината върху Себе Си, сега искаме да поставя всичко на негово разположение всичките си надежди, всичките плодове на Духа, всичките си пари, всички наши таланти и нашите деца, всичко това, което сме и трябва. Това не просто трябва да остане благочестив желание, но всъщност се случи! Цялата слава принадлежи на Бога. Нищо не се връща обратно да го спаси това, което Той би вече ни е дал. Искаме да държи здраво за нищо и да му даде всичко. Истинската любов не е за себе си. Налице е непрекъснато "даване и вземане" между Бога и Неговите деца, като поет, Молитва установи: "Нищо не съм да си, господарю, са всичко!" (книга с химни на Германия, стр. 407) Молитва разгледа : Как може да ви даде чест, за слава на Бога? Какво може да ви даде да Го, за Него, или страдате за Него? За да сте сигурни, Господ е славен без нас, но Той ни позволява да се размножават Неговата слава с предлагане на устните ни и на живота ни. Славеше Бога започва с нас в един много практичен начин. Небесен въздуха вече е насочен към земята, когато всички членове на една общност, така мислят и действат.

Четем дванадесет пъти в книгата на откровение, че цялата слава принадлежи на Бога и Неговата Агнето (Откровение 1:6; 4:9; 11:5, 12-13; 7:12; 11:13; 14:07; 16:9; 19:1, 7; 21:26). В германския Библията Мартин Лутер превежда гръцката дума "докса", което на практика означава "слава, величие, величие", "чест". Предполага се, че той е бил убеден, че Господ в Себе Си, е напълно славно и ние, като тези, които са родени от прах, не може да увеличи Неговата слава, но може да го почетем. Независимо от това, Божието Слово насърчава нас отново и отново да Го предоставим на всички наши дарби, както и цялата ни грях, така че той може да създаде славата на нашето несъвършенство и безнадеждност ... слава за Него, и слава за нас, както помилвани грешници. Нека нас, следователно, да даде "нашата" трябваше чест на Бога и Неговата Агнето и умолително молим Святия Дух може да ни научи на хвала и благодарност, че ние да прославят и да Му се поклоним. Тогава ще пее с певците в небесния хор:

Стани, стани сърцето ми, да признае с / радост, това, което се случи днес, как, / след много страдания / дойде такава голяма светлина! Пол Герхард, книга с химни на Германия стр.112)

МОЛИТВА: Баща ни в небето, благодарим ви и да величаят себе си, защото сте баща ни в истината и в Дух чрез вашия Христа Исуса и вие знаете сащ и любовта ни. Вие сте запаметили сащ, И прогласете благословя и сащ. Ние ще се поклонят и да го прослави ви и сина си. Всичко, което ние сме е идват от Вас и сега ние можем да ви дават висока оценка и благодарност. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Защо ни заслужават да се радваме и се хвалим по всяко време, дори при ни с твърд кораби?
  2. Ето защо е подходящо за нас да даде Богу слава в похвали и да се поклонят?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on June 28, 2013, at 09:39 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)