Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 144 (The Son of Man upon a white cloud)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 5 - АНТИХРИСТ, И БОЖИЯТ АГНЕЦ (ОТКРОВЕНИЕ 13:1 - 16:21)
ЧАСТ 5.5 - ПОСЛЕДНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА ГНЕВА НА БОГА (ОТКРОВЕНИЕ 14:6-20)

6. Човешкият Син на бял облак (Откровение 14:14-16)


ОТКРОВЕНИЕ 14:14-16
14 Погледнах, и ето, бял облак и на облака седеше като син на човека, като на главата си златна корона и в ръката си остър сърп. 15 друг ангел излезе от храма, плаче със силен глас на този, който седеше на облака, "Изпратете сърп и жънат; за час, за да се възползват дойде! За жетвата на земята е узряла" 16 който седеше на облака заби сърпа си на земята, и земята биде пожъната.

Човекът като корона на главата си и седнал на облак: люшкат насам натам между тъга и надежда в средата на преследване, както и в обещанието и в силата на вечната живо Джон се грижи за неговите сираци църкви на сушата. Той видя кампания за унищожаване на римските императори идват неизбежно срещу последователите на Исус. Нямаше друг начин за него, отколкото да гледат нагоре към небето, и ето видя нов смислена визия. Той видя бял облак блестящ, без сянка, всички бели, чисти и възвишени. Този облак грабна вниманието му. В нея имаше живот, сила и движение, като че ли хиляди ангели като сви рояк разнесе над синьото Средиземно море.

Когато Йоан видя този облак, той признава, един човек, един млад мъж в бяла роба възвишена, въздигната на славен облак. Като светкавица Джон си спомни обещанието на Даниел казва, че като Човешкият Син ще дойде с небесните облаци и представи Вечния Бог, Който ще му даде власт, слава и царство, така че всички народи и мъже от много племена трябва да служи него. Неговата мощност ще бъде завинаги и никога няма да загинат. И царството Му не ще дойде да няма край (Даниил 7:13-14).

Джон знаеше наизуст текста на това обещание и стана електрифицирани, когато той мислеше, че ще види знака на Сина на човека също както Исус впечатлен от неговите апостоли няколко пъти (Матей 16:27-28, 19:28, 24:27, 30, 37, 39, 44; 25:13, 31; 26:64). Пророкът е чакал за знамението на Човешкия Син и да гледам с нетърпение дали Той вече наближава. И сега той наистина може да видите облак се движи към морето, и един седеше върху него. Апостолът се развълнуван, скочи и се загледа в облака престола на Превъзнесеният и видя златна корона на главата му като символ на неговата власт и слава. И тогава той забелязал, че той остър сърп в ръката си. Господ не му е дошъл като владетел, като скиптър, нито като първосвещеник на гърдата парче с имената на дванадесетте племена на Израел, но той дойде като непогрешим съдия, като Господаря на жетвата, така че да се съберат всички плодове, отглеждани през цялото време на църквата.

Ясновидец призна дълбокия смисъл на тази визия. Нито антиХристос, който пребивава в трета храм е господар на света, нито фалшив пророк, нито голямата блудница, но само на Човешкия Син е въпрос, който му се яви в голяма слава в началото на неговите откровения на остров Патмос (Откровение 1:12-20). Още тогава възвишения съдия на света е отпечатано върху съзнанието на ясновидеца следното: Не се страхувайте! Аз съм първият и последният, Аз съм този, който живее. Бях мъртъв, и ето, Аз съм жив завинаги и имам ключовете на ада и на смъртта (Откровение 1:17-18).

Това е утеха, която патриархът е в необходимостта за неговите обречени църкви. Победител над ада и смъртта е жив! Той е създател и съдия. Самият той умира в агония, страдащи ужасни болки, но ето, той е жив и никога не ще умре. Не е антиХристос е победил смъртта му т.нар. Безсмъртието е сатанинска измама. Само Исус има ключовете на ада и смъртта и има правомощия по всяко време, за да доведе всеки, който го следва и ще бъдат убити в името на Исус. Не само вечен живот в тези любящ Христос е безсмъртен, но сам Господ гарантира: "Аз съм възкресението и животът. Който вярва в Мене, ако и да умре, ще живее. И всеки, който живее в Святия Дух и вярва в Мене, няма да умре. Вярвате ли в това?" (Йоан 11:25-26).

Всички тези думи на Човешкия Син има дълбоко въздействие върху сърцето на апостола, който страда от преследвани неговата църква, но не може да си помогне, тъй като той самият бе забранен на остров Патмос.

Земята е узряла за жътва: Джон се взря в бял облак и Син на човек е ръкоположен върху него и би искал да го привлече на остров Патмос. Но изведнъж той видя в своето видение профила на небесния храм като познатата форма на храма в Ерусалим. От храма дойде ангелът, който извика с висок глас към Син на човека и кралят седеше на облака: Сега е дошло време за жътва! Господаря на жетвата, сложи си сърп и жънат! Земята е станала мъртва узрели в разгара на преследването от антиХристос. Чакащи вече ще предизвика презрели зърна, за да се откажа от ушите.

Църквата на Исус в неговото страдание е достигнат пълна зрялост на вярата, любовта и надеждата. И сега, в разгара на голямата скръб на църквата, в преследването и депресия, в този момент Христос трябва да действа решително.

Господаря на жетвата не се нуждае от ангел, който го съветва или дори да му заповядва да въвеждат в жътвата на църквата в това време. Но, за да покаже на ясновидеца Джон, че Той, Всемогъщият Възкръсналия Един, не е арогантно датата на превода на църквата и на съдебното решение в собствената си, но чакаше реда на Отца Си със слава, той направи един ангел дойде на храма във видението, който го съобщава като пратеник на Отца: Сега дойде времето на голямата жътва, когато вечните плодове ще бъдат приведени инча Сега, веднага, без отлагане! (Йоан 5:27-30).

Гръцката текста се казва, с божествена простота: Той, който беше седнал на трона, хвърли сърпа си на земята и земята беше пожъната (Откровение 14:16).

Използването на термина сърп вдъхнови няколко учени и астрономи, за да мисля, че на метеор състезателни към земята. Той няма да се удари в земята вертикално, но ще бъдат хванати от сила на гравитационното поле на земята и удари на въртящата се Земя спираловидно като сърп и да го унищожи като бараж на вселената, като ударът е 100,000 пъти по голяма от въздействието на всички известен водородни бомби. Метеор с диаметър само 1 км има въздействието на 250,000 водородни бомби (виж Книга 2 от тази серия с експозицията на Откровение 6:12-17, и в Интернет: HTTP:\\www.jpl.nasa.gov/S19)

Други тълкуватели подчертая, че тази картина на прибиране на реколтата не говорим за гнева на Бога с всяка дума, а не на наказанието за грях, бунт, или поклонението на сина на дракона. В този случай се говори само прибиране на реколтата след благочестивите сеяча сее семето му (Матей 13:3-17). Сега той заповядва на Своите ангели да се съберат светиите Му от четирите ветрища (Матей 13:36-43, 24:31 и други стихове) и по този начин да се въвеждат в "жътвата" Този първи доклад за реколта в книгата Откровение точки превод на църквата на Исус в края на голямата скръб, защото Човешкият Син не дойде на земята в тази визия, но пребъдва в този момент в отдалечените облаци. Въпреки това, той ще спаси църква в края на вековете и да го приведе в приют.

МОЛИТВА: Ние увеличаваме небесен Отец, защото Ти ще изпрати Своя единороден Син Исус Христос върху бял облак на нашата земя, където доброто и злото са узрели, за да се възползват божествената реколта всички наведнъж. Ние Ви благодаря, защото синът Ви има засадени Евангелието в сърцата на хората. Този, който е повярвал в Него и е кръстен, ще бъде спасен и ще ходят под ръководството на Твоя Свят Дух привеждане на добри плодове, поискаха от него. Амин.

ВЪПРОСИ:

  1. Какво е забележителен знак, който потвърждава, да ни Второто пришествие на Христос?
  2. Кога света ще бъдат готови за крайния жътва?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 28, 2013, at 10:38 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)