Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 071 (Pause to Seal the Servants of God)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian? -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 3 - ЦЪРКВАТА НА ХРИСТОС И ТРОМПЕТ СЪДЕБНИ РЕШЕНИЯ (ОТКРОВЕНИЕ 7:1 – 9:21) -- Тези, поискан от Израел И безброй Измежду народите
ЧАСТ 3.1 - Църквата на Бог и Неговите агнешко От синовете на Яков и народите (ОТКРОВЕНИЕ 7:1-17)

1. Пауза, за да се запечатват служители на Бога (Откровение 7:1-3)


ОТКРОВЕНИЕ 7:1-3
1 След това видях четири ангела, стоящи на четирите ъгъла на земята, държейки четирите земни ветрове, така че няма вятър ще взриви на земята, нито по морето, нито върху някое дърво. 2 видях друг ангел да се издигат от изгрева на слънцето, като печата на живия Бог. Той извика с висок глас към четирите ангела, на които бе дадено да навреди на земята и морето, 3 казва: "Не повреждайте земята, нито морето, нито дърветата, преди да ударим слуги на нашата Бог на челата им!"

Резултати от интронизацията на Исус Христос: Йоан, патриарх на Мала Азия, докато е заточен на остров Патмос в Егейско море, спираща дъха визия на коронясването на Божия Агнец в тронната зала на небето. Той е видял и опит страстни химни на възхвала на двадесет и четири старци и безброй армия от ангели. Пророк е щателно документирано как Божият Агнец е започнала веднага след встъпването му на офис, за да отворите седемте печата на свитъка, които са били предадени на Него. Това е Божият Агнец, който беше заръчал четирите апокалиптични ездачи да се вози из тяхното укриване.

Когато Той счупи шестия печат Йоан видя в изумление, вълна от край време катастрофи на земята преди завръщането на Христос. Той чу викове на непокаялите преди господари и слуги, които, осъден от съвестта си, отчаяно се опитват да избягат от техния съдия. Ангелът на Господа е издала пророк вкусно отсрочка, преди бяха разкрити допълнителни видения на решението.

Символиката на числото четири: Йоан видя в първия (така JA Bengel) четири зли ангели, контролиране и задържане на опустошителни бури вятър, идващи от четирите посоки, под небето. Те скоро ще бъде попадащи при извратен човечеството.

В книгата Откровение номер четири често пункта до въпроси от важно земен значение. И четирите живи същества на престола на Бога бяха представители на земното творение (Откровение 4:6-8). Четири апокалиптични ездачи бяха подготвили избухват четирите бури на преценка (Откровение 9:13-15; 20:8) Четирите бури, сигнализация катастрофи за последното време, вече са известни на пророците от Стария Завет (Еремия 49:36; Даниел 7:2; Захария 6:5). Тези пророци, също бе разтърсена от опустошителното силата на тези бури.

Описание на всичките четири посоки под небето предполага, че апокалиптичните бури не са само местни смущения в отделните страни. Много повече, изглежда, цялата земя ще бъдат засегнати от настройката на тези катастрофи.

Силата на невидимия свят: Земята е населена с повече от шест милиарда души. Поради широко техническо мислене много от тях са до голяма степен е заслепен с оглед на вечността. В действителност, обаче, нашата земя представлява нито фокусна точка на съществуването, нито от време. Това, което се случва сред ангелите и спиртни напитки в невидимия свят има много по-голям ефект и влияние, отколкото подозираме.

Въпреки усилията на и неговите ученици, много хора все още подсъзнателно подозира, че има безброй духове и неспокоен мъртви. Несигурни хора, които нямат задържане в живота, често се опитват да установят контакт с падналите ангели, мъртъв, или дори със самия Сатана. В някои класните стаи се опита духовни сесии с медитации. Връзване на душата да заробват правомощия се увеличава. Махалото на светоглед се е обърнало от времето на. В САЩ, Русия и във Ватикана столове висше образование в парапсихологията са установени всичко това отразява новата философия.

Така наречените "християнски държави" все повече се проникнали от духове, от Азия и Африка. Държавници и политически партии, като посадъчен мулти културно общество, подкрепа на тази тенденция създаване на свят, в който се предлагат всички възможни спиртни напитки, религии и култове среща. Това демонично задвижва синкретизъм цели да се установи "непоносимост толерантност" за бъдещия свят, управляван от тъмни духовни сили. Съблазнителен измами са на лов като духовни торнадо. Те идват при нас не само от САЩ, но и от всяка посока под небето, за да помете всеки остатък от християнската култура.

Бурите на Решение над християнския свят: По това време Йоан видя заплаха бури ангелите на гняв все още не е било разрешено да позволи на бедствието, сполетяло гражданите на земята. Няколко години по късно, обаче, започна преследването на християните в Римската империя, която продължи в продължение на десетилетия. Те все още не е приключила, когато започна да къса коса за разделяне на християнски кавги в Близкия изток църквата, с изключение. В резултат на това, голяма антихристиянска сила на исляма заля Северна Африка и Мала Азия и ислямизирано центровете на ранното християнство, като Йерусалим, Антиохия, Александрия и Константинопол. По думите на професор Карл Heussi, това беше най голямата катастрофа в цялата църковна история.

В модерните времена, както и един от найн иската точка замества следващата. Кръстоносните походи изпъди стотици хиляди евреи от Европа. На върха на Реформацията Лутер след разрушителното тридесет години война и за борба с Реформацията на Рим. Отвратен небиблейско проливане на кръв, Просвещението е отхвърлено се хвърлят направо в ръцете на духовете на античната. Френската революция, от своя страна, пометени феодалната култура на Европа.

Накрая, съвременни технологии социализма срещу капитализма. Две световни войни разруши доверието на колониалните народи в белите си господари. Желанието на развиващите се страни, с малко усилие, бързо да станат богати и да достигне икономическото равнище на Европа или САЩ. Резултатът е световна икономическа криза, чийто край е още да се види.

Гръмотевични бури над синовете на Яков: Държавата Израел "е, вече не е, и отново!" Вихрушка с увеличаване на скоростта и интензивността е в ход в Светите земи, влачейки все повече и повече държави на земята в смъртоносната си завъртете. Облаци от гръм в Близкия изток стават все повече и по заплашително. Складирани оръжия ABC обещават масово унищожение. В същото време, всички са копнеж за мир и чакат за силния човек, който ще променим законите на Библията и Корана, да допринесе за един нов световен ред, а от Ерусалим царува над целия свят.

Погледнато от гледна точка на Израел, или от остров Патмос, пророчеството от четирите бури решение, издигащи се от всички посоки под небето се намерят местни обяснения.

Предишните "торнадо", които избухнаха над Израиля, асирийците, вавилонците и персите, дойде от изток. Днес тя е иракчани, иранци, пакистанци, и скоро да бъде китайците, които се издигат като военните сили на изток от Светите земи.

По едно време всеобхватна пясъчни бури бушуват из Египет. Днес те са заменени от великите сили на петрола на Арабския полуостров и Либия.

От запад дойде опустошителни бури, градушки, заведени от гърците и римляните, се опитва отново и отново, за да владее над земята мост между Азия и Африка. Тит завладява Ерусалим през 70 г. сл. Хр и унищожени вторият храм. Днес все по голям натиск върху Израел от Европа и САЩ, за да направи компромис и да подпише мирния съмнителен съгласие, с оглед на евентуален отказ от страна на Израел, повишават заплахата от опасност от запад. Израел, в случай на поддава на натиск от зависимите страни на петрол, ще трябва да върне част от Обетованата земя, и по този начин губи самата основа на съществуването им.

Днес има не само идва заплахата от сирийската атака от север, но много повече, продължителността на Гог и Магог, се издига от Русия. Нахлуването му е сериозно обсъждано в синагогите на Светата земя и в своята преса. Тридесет равини попита Божия завет на гроба на Авраам в Хеврон все още да им се предостави време. В лицето на такава буря от север чупене в Конвента Хората все още няма да бъде религиозно и морално състояние да издържа такава голяма катастрофа.

Центъра на световните събития се премества през 20 ти век в Близкия изток. С оглед на книгата Откровение, тези, които живеят в Европа, САЩ, Африка или Азия ще направи добре да се направят някои преосмисляне, и да обмисли следващите разработки от центъра на световната изкупуване. Битката за Ерусалим започна преди доста време. Тя продължава да нараства по интензитет и насилие (Захария 12 14).

Ангел на спасението задържа бурите на решение: в края сценарий Джон ангел на спасението изведнъж се появи, се издига от светлината на изгряващото слънце. Със силен глас той заповяда на ангелите на решение да се изчака, преди да изпратите разрушителните бури на гнева и армии от демони върху човечеството.

Решенията на Бог не случайно или неконтролируемо поразяват земята. Земи, нито морета, нито гори, нито пустини, са напълно на Сатана, въпреки че той предявява претенции да бъде "князът на този свят". Спасението на Бога е по силна от опустошението на демоните.

Църквата на Исус Христос не ще бъдат унищожени от гнева на Агнето. Портите на ада няма да надделеят срещу Неговата църква. Възкръсналият Господ, като Добро Шепърд, води и часовници над Неговите овце, дори и по време на буря. Никой не може да извади Неговите последователи от ръката Му. Пестене на енергия на властващ Христос укрепва Неговата църква през всевъзможни материали и екзистенциална изкушение. Той със сигурност не му избрах на скръб, но не ги пази от отпадане. Активизиране на стрес служи за да активирате своята вяра, любов и надежда.

Смърт и лишения не са реални опасности от край време, но демонична измама от анти християнски свят прегледи, отвратителните компромиси на вярващите по време на преследването, и фалшиво доверие в банкови сметки или ослепително политически измамници. Исус иска да бъде и да остане единствената ни Господ, гарант и крал.

Опазване на Земята от унищожение: Командата на ангел на светлината към четирите ангела, на съдебното решение е: Не повреждайте земята, морето, нито дърветата Въпреки че Комисията, с оглед на четирите ангела на унищожението съдържа силата да предизвика катастрофа, те все още са спъвани от унищожават създаването.

Последната отклоняването на океанските течения между Перу и Австралия, наречена Ел Ниньо, " Христос детето ", донесе със себе си опустошенията на проект, горски пожари, ужасни наводнения и кални свлачища. Ако Гълфстрийм някога да тече противоположно това ще предизвика невъобразим климатична катастрофа в Европа. Трябва да благодарим на Бога и Неговата Агнето за "балансиран бюджет" на Неговото естество и се вземат предвид не само облаци, вятър и лошо време въпрос на преден план изготвя заключение (Битие 8:20-22). Търпението на Агнето само на Бога е това, което все още има сили за унищожаване.

Затишие пред буря: Ангелът на спасението се издига на изгрева разкри на пророка причината, поради която торнадо на съдебното решение все още не може да помете над земята. Милостта на Исус Христос е причината за забавянето и затишие пред буря.

От 1945 г. не е опустошен нова световна война нашата земя. И все пак, който благодарение на Божия Агнец за тази незаслужена привилегия на 60 години относителен мир? Местните войни отново и отново се разгоря след Втората световна война в Близкия изток, Африка и Азия, но глобално унищожение не се е състояло. Познания, обаче, носи в себе си подсъзнателен страх от световната мизерия, че складирани ядрени, биологични и химически оръжия, координирана от точни микро чипове, може да причини. Всъщност, малко хора в лицето на тази скрита заплаха показват истинското покаяние и с разбити сърца се обръщат към Бога и Неговото Агнето.

Запечатването чрез Светия Дух: ангел на светлината на Джон разкри, че затишие пред буря е за целите на повикване, събиране и запечатване на последователите на Христос двете вярващи от Стария Завет пакт, както и от от народите. Преди избухването на катастрофа пълния номер на Христовите последователи на Израел и църквата ще трябва да бъдат съхранени и запечатани. По тази причина на Агнето на Бога възлага на Божия печат на Неговия Пратеник.

Изпрати ангел не твърдят, че той сам ще запечатат тези "заземен в Христос", но говори в "ние" форма. Лидерите на седемте църкви в Мала Азия също са описани като " Ангели " на техните църкви. От това време много служители на Исус Христос на всички континенти са в ход и участва в движение в световен мащаб мисии. Подобно на Исус, те наричат грешници към покаяние, а не праведните! Те водят всички, които са готови да се откажат от гордост и егоизъм общ ангажимент към Христос, чрез кръщението в името на Отца, Сина и Светия Дух. Вяра и кръщение доведе до духовно обновление и ново раждане, което Павел описва като "запечатване със Святия Дух (Ефесяни 1:13-14; 4:30; 2 Коринтяни 1:21-22; 5:5; Римляни 8:1-16). Помазание с Духа на бащата и Сина означава авансово плащане на славата, която е приготвил за нас във вечността: Христос във вас, надеждата на славата (Колосяни 1:27). Обитаването на Духа на Агнето, последователите на Христос означава, запечатването им.

Хора, живеещи далеч от Христос, не може да разбере тази тайна, защото живота на Бог не ги обитава. Святия Дух е вечен живот в нас. Тази благодат е чак в счупени вярващите в името на Христовата изкупителна смърт. Нито един епископ, свещеник, пастор, проповедник или по възрастен, може да се запечата вярващи. Тя е на Светия Дух, които чрез верен Библията проповедници, води губи и обвързване, прошка и втвърдяване (Йоан 20:21-23 Матей 18:18-20). Словото на Бога притежава орган, който не е придобит от всеки богослов, освен ако той подчинява неговото разбиране и логика на Божието слово. Словото на Божия Агнец има силата на Светия Дух комфорт, оживявам, печат и предварително служат тези отчаян и търсене (Матей 4:4, Римляни 8:14).

Печат на защита за търсене, страдание и надежда: запечатването на Божиите служители в Откровение 7:3 означава специална защита, опазване, както е описано по горе в Езекиил 9:1-11).

Старозаветен пророк видях шест пратеници на решението преминаване на Бога чрез Ерусалим. Пратеник седми получи заповед да поставят ясен знак върху челата на всички онези, които се бояха от Бога, тези, които извика към техен Бог, защото на безбожието на тяхната столица и мерзостите в храма. Всички други либерали, модернистите, синкретична, самодоволен, феминисти, поклонници на Сатаната, перверзна и не вярващи бяха безмилостно убити от изпълнители Вечния на правосъдието. Те осъдиха не носи защитна маркировка на Бога на челата им. Божии служители, обаче, са разпознаваеми от незаличима следа, че е бил впечатлен от челата им. Те вече не принадлежи на себе си, но на своя Господ. Следователно, той бе маркиран и ги е запазил. В края на краищата време, обаче, дори и този благочестив печат ще защитава избран от изкушения и религиозни или политически противници. Тя ще, никога пак, да ги предпази от Божиите ангели на решението.

Кръвта на закланото агне, намазана върху стълбовете на вратите на вярващи семейства по време на първото хранене Пасха в Египет, имаше подобна защитна функция. Където видя ангела на съда кръвта на агнето, той ще мине през тази къща. Потомци на потомците на Якова, не бяха по добри от египтяните, но те се поставят в подчинение под властта на спестяване жертвена кръв, и по този начин са защитени от гнева на Бога. Трябва да се научим да се страхуват от преследване и опозиция по малко, и Светия Самия Бог много повече. Кръвта на Сина Му Исус Христос ни очиства от всеки грях (1 Йоан 1:7). Духът на Божия Агнец остава сила и печат на защита в Решение на нашия живот.

МОЛИТВА: Небесни Татко, ние прославяме и ви благодаря, че твоят ангел предварително вентилирани разрушителните духове от получаване на победата и да навреди на земята, докато на покаялия се бяха запечатани, за да ви Агнето. Те славя, защото Ти даваш корумпираната време на света, за да се върне, че мнозина ще получат вечен живот.

ВЪПРОС:

  1. Какво е значението на печата на Бог в запечатване на неговите слуги?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 27, 2013, at 09:17 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)