Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 058 (The First Seal)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 2 - ИНТРОНИЗАЦИЯТА НА ИСУС ХРИСТОС (ОТКРОВЕНИЕ 4:1 - 6:17)
ЧАСТ 2.3 АГНЕШКО НА БОГ СЕ ОТВОРИ СЕДЕМТЕ ПЕЧАТА (ОТКРОВЕНИЕ 6:1-17)

1. Първият печат: ездач на бял кон (Откровение 6:1-2)


Първият печат: ездач на бял кон (6:1-2)
Вторият печат: конник на червен кон (6:3-4)
Третия печат: ездач на черен кон (6:5-6)
Четвъртия печат: ездач на блед кон (6:7-8)
Петия печат: плач душите на мъчениците под олтара на всеизгарянето (6:9-11)
Шестия печат: началото на катастрофата на последното време (6:12-17)
Нека обяви победата на Агнето!

ОТКРОВЕНИЕ 6:1-2
1 видях, че Агнето отвори един от седемте печата, и чух едно от четирите живи същества да казва, както и с гръмовен глас, "Ела и виж!" 2 И, ето, бял кон, и той, който седеше на него имаше лък. А короната му, и той излезе като победител, за да победи.

В отворената врата на небето Джон стоеше вцепенено защото на радост от старейшините, множество на ангелите и всички същества, които се покланяли на Агнето. Атмосферата беше пълен с възхвала на Бога и Неговия Син.

Ясновидец гледаше възбудено в току-що ръкоположен владетел на небето, така че да видим какво той ще направи първата. Агнето не седна на трона за малко почивка, но веднага се стигна до първия си официален акт: Той млъкна отвори първия внимателно печата на свитъка.

Исус действа със суверенитета и милост като Господ на така че да изпълнява волята на Бог. Без колебание той е изправена пред бедствия на света. Той постави борбата срещу злото. Агнето е взела офиса на владетел на света.

Когато си е счупил отвори първият печат свитъка продължава да виси шесткратно. Изпълнението инструкция остава тайна до последния печат е била счупена. Въпреки това, може да се четат инструкциите на външната страна на свитъка.

Когато на престола Агнец бе счупена на първо печат, а след това извика на първия пазител на трона, "Излез!" Самата Агнето не говори, но той седна на трона и вдъхнови слугата си да разкрие волята му. Исус продължи световните дела здраво под контрол. Слугата Си обяви за скрито лице, "Ела!" Адресати на човек, който е чакал на скрито място, не можа да скрие вече. Той трябва да започне пътя си веднага.

МОЛИТВА: Светия съдия, който седи на славен престол, Вие се покланяте на радост, защото управлява вселената, в хармония с Вашето помирение от страна на Своя възлюбен Син, който е изпратил Неговите апостоли на целия свят на тези, които паднаха по-корумпирани покаяние и вяра, че може да чуе и да бъдат спасени. Той, който отрича да става втвърдени и се съди по себе си.

ВЪПРОС:

  1. Какво означава отварянето на печатите на свитъка от ръката на Божия Агнец означава.

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 27, 2013, at 08:29 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)