Home
Links
Bible Versions
Contact
About us
Impressum
Site Map


WoL AUDIO
WoL CHILDREN


Bible Treasures
Doctrines of Bible
Key Bible Verses


Afrikaans
አማርኛ
عربي
Azərbaycanca
Bahasa Indones.
Basa Jawa
Basa Sunda
Baoulé
বাংলা
Български
Cebuano
Dagbani
Dan
Dioula
Deutsch
Ελληνικά
English
Ewe
Español
فارسی
Français
Gjuha shqipe
հայերեն
한국어
Hausa/هَوُسَا
עברית
हिन्दी
Igbo
ქართული
Kirundi
Kiswahili
Кыргызча
Lingála
മലയാളം
Mëranaw
မြန်မာဘာသာ
नेपाली
日本語
O‘zbek
Peul
Polski
Português
Русский
Srpski/Српски
Soomaaliga
தமிழ்
తెలుగు
ไทย
Tiếng Việt
Türkçe
Twi
Українська
اردو
Uyghur/ئۇيغۇرچه
Wolof
ייִדיש
Yorùbá
中文


ગુજરાતી
Latina
Magyar
Norsk

Home -- Greek -- Matthew - 237 (Declaration of the Coming Treachery)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- Bulgarian -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- GREEK -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Igbo -- Indonesian -- Javanese -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Somali -- Spanish -- Telugu -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ΜΑΤΘΑΊΟΣ - ΜΕΤΑΝΟΗΣΤΕ, ΓΙΑΤΙ H ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ!
Μελέτες στο ευαγγέλιο του Χριστού σύμφωνα με τον Ματθαίο
ΜΕΡΟΣ 5 - ΤΑ ΠΑΘΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ (ΜΑΤΘΑΊΟΣ 26:1-27:66)

6. Η Εξαγγελία της Ερχόμενης Προδοσίας (Ματθαίο 26:20-25)


ΜΑΤΘΑΊΟΣ 26:20-25
20 Όταν βράδιασε, κάθισε στο τραπέζι με τους δώδεκα. 21 Κι εκεί που έτρωγαν τους είπε: «Αλήθεια σας λέω, ένας από σας θα με προδώσει». 22 Αυτοί λυπήθηκαν κατάκαρδα κι άρχισαν ένας ένας να ρωτούν: «Μήπως εγώ, Κύριε;» 23 Εκείνος τους έδωσε τούτη την απάντηση: «Όποιος βούτηξε μαζί μου το χέρι στην πιατέλα, αυτός θα με παραδώσει. 24 Ο Υιός του Ανθρώπου θα πεθάνει, όπως έχουν πει γι’ αυτόν οι Γραφές. Αλίμονο όμως στον άνθρωπο εκείνον που θα προδώσει τον Υιό του Ανθρώπου. Θα ’ταν καλύτερα γι’ αυτόν να μην είχε γεννηθεί». 25 Ρώτησε κι ο Ιούδας, που τον πρόδωσε: «Μήπως είμαι εγώ, Διδάσκαλε;» Κι ο Ιησούς του απάντησε: «Και βέβαια, όπως το είπες».
(Λουκαν 17:1-2)

Ο Χριστός πάντα ζούσε σε στενή κοινωνία με τους μαθητές Του. Ο Θεός ήταν ανάμεσά τους. Η παρουσία Του χρωμάτιζε την ατμόσφαιρα της κοινωνίας τους. Αγαπούσαν ο ένας τον άλλον με αγιότητα και αδελφοσύνη. Αν και διώχθηκαν, καταδιώχτηκαν και αναγκάστηκαν να συγκεντρώνονται κρυφά, η χαρά και η ειρήνη επικρατούσαν μεταξύ τους.

Ο Ιησούς ξεκίνησε να αποκαλύπτει τον προδότη Του κατά τη διάρκεια του Δείπνου του Κυρίου χωρίς να αναφέρει το όνομά του ανοιχτά, μη θέλοντας να τον κάνει ένα αποκηρυγμένο δημόσιο παράδειγμα. Η ανακοίνωση της επερχόμενης προδοσίας έπεσε στο μέσον της παρέας εν αιθρία. Αυτή η αποκάλυψη ήταν μια θεία προετοιμασία για να καθαρίσει όλους τους αποστόλους από τα ελαττώματά τους και τις συνειδήσεις τους ώστε να είναι άξιοι να λάβουν το Δείπνο του Κυρίου.

Το τρομακτικό είναι ότι κανένας από τους μαθητές δεν ήταν σίγουρος για την πίστη του. Καθένας από αυτούς ένιωσε την πιθανότητα να προδώσει τον Κύριό του στην καρδιά του. Ίσως σκέφτηκαν προηγουμένως να καταφύγουν στον εχθρό για να ξεφύγουν από την οργή του έθνους. Καθένας από αυτούς ένιωθε ακάλυπτος ενώπιον του Κυρίου και ήταν καταρρακωμένοι, γεμάτοι ντροπή. Όλοι τους αναστατωμένοι ομολόγησαν δημόσια την αδυναμία τους. Ούτε προσποιήθηκαν ούτε καυχιόταν για την πίστη και την αξιοπρέπειά τους.

Ο Χριστός προσπάθησε να κερδίσει την ψυχή του Ιούδα, να τον κάνει να μετανοήσει και να εξομολογηθεί την αμαρτία του. Του εξέφρασε το προνόμιο της κοινωνίας, της αγάπης και της δύναμής Του τα οποία ο Ιούδας είχε βιώσει για πολύ καιρό με τον Κύριό του. Τον προειδοποίησε ταυτόχρονα για τη φοβερή κρίση στην κόλαση που σίγουρα θα έπεφτε επάνω του αφού είχε βιώσει τη χάρη του Θεού και τώρα την απέρριπτε.

Ο Ιούδας όμως ήταν γεμάτος από το πνεύμα του διαβόλου, "του πατέρα του ψεύδους". Κοίταξε το πρόσωπο του Ιησού προσποιούμενος μετάνοια και είπε, " δεν θα γίνω προδότης". Ο Ιούδας δεν αποκάλεσε τον Χριστό "Κύριο", όπως έκαναν οι άλλοι μαθητές, αλλά "Ραββί", "δάσκαλο". Σε αυτή την κακόβουλη υποκρισία του Ιούδα φανερώνεται ο διαχωρισμός του από τον Χριστό. Τότε ο Χριστός μπήκε στην ουσία του θέματος και αποκάλυψε την πονηρή ψυχή του. Ο Χριστός του είπε: «Εσύ το είπες. Εσύ είσαι αυτός.»

Θα μετανοήσεις πριν ο Χριστός ασχοληθεί με την υπόθεση σου και σε κρίνει; Θα εμφανιστείς ως πιστός υπηρέτης του Κυρίου; Ή ο πονηρός εξακολουθεί να ελέγχει τη συνείδησή σου; Έχεις πραγματικά μια συντριμμένη ψυχή; Ή είσαι ένας υποκριτής που δεν ακολουθεί την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος;

ΠΡΟΣΕΥΧΗ: Ουράνιε Πατέρα, ελέησε με τον αμαρτωλό. Βγάλε κάθε σπόρο αμαρτίας από την ψυχή μου. Συγχώρεσέ μου την κακία μου και το κακό που κατοικεί μέσα μου. Δημιούργησε μέσα μου μια νέα καρδιά και νέους τρόπους. Σίγουρα θα χαθώ χωρίς το αίμα του Υιού Σου. Λύσε με από τις επιθυμίες μου και αγίασέ με ώστε να ακολουθήσω πιστά τον Υιό Σου μαζί με όλους τους μετανοημένους επάνω στη γη. Δώσε το πνεύμα της μετάνοιας σε όλες τις εκκλησίες ώστε να κατοικήσεις μέσα σε αυτές μέσω του Αγίου Πνεύματός Σου. Κύριε, σώσε μας από τον εαυτό μας!

ΕΡΩΤΗΣΗ:

  1. Τι συνέβη λίγο πριν από την τέλεση του Δείπνου του Κυρίου;

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on May 08, 2025, at 03:01 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)